A háromszoros magyar bajnok Dallos Zsófia első alkalommal látogatott el a szentai edzőtáborba. A válogatott sportoló szerint a versenyzőknek nem csak egymással, hanem az edzőkkel és természetesen lovaikkal is össze kell hangolódniuk egy ilyen összetartás során. A csaknem hét hektáros tanyán, elzárva a város zajától, a résztvevőknek valóban csak a lovaglással kellett foglalkozniuk.

- Nagyon nagy türelmet, empátiát odafigyelést igényel itt azért egy másik élőlénnyel kell együtt dolgozni. Az ő napi bioritmusára is ugyanúgy kell figyelni, mint az emberére tehát ezt kell összehangolni és a legnagyobb harmóniában, úgy hogy kívülről nagyon egyszerűnek tűnjön az egész úgy dolgozni és ennek a hátterében pedig egy nagyon nehéz munka van - mondta Dallos Zsófia a Xenophon LK válogatott díjlovasa.

Az edzőtáborban a szentaiak edzője, Török Alíz és lovasai is részt vehettek, és ez számukra is nagy élményt jelentett.

- Azt hiszem, egy ez nagy lehetőség számunkra is hiszen nem csak a válogatott keret edz hanem a mi saját tanítványaink akik első osztályú minősítéssel rendelkeznek, illetve van egy két pónisunk. Én úgy vettem észre a napokban, tehát itt a két tábor alatt, hogy pszichésen ők is sokkal többet tudtak teljesíteni a pályán illetve vizuálisan nagyon sok mindent tanultak - tette hozzá Török Alíz a szentai Török Lovastanya lovarda-vezetője.

A tábort Kövy András szövetségi kapitány szervezte, aki évente többször is tart közös felkészülési az ország különböző pontjain. A kaposvári szakember azt mondja egy táborban nagyon fontos az edzések felépítése.

- Majdnem ugyanolyan, igen a mai napon például egy edzést úgy állítunk be, mintha verseny lenne, tehát bemelegítenek a bemelegítésben segítek nekik. És utána egy- egy verseny programot le fognak lovagolni amit aztán közösen elemzünk és igyekszünk a hibákat feltárni és kijavítani. A napokban pedig ugyanígy dolgoztunk a lovakkal, tehát rendes edzések voltak azon kívül a lovasoknak erőnléti edzések és lovastorna szerepelt még a programban úgyhogy egy kis izomlázuk is van már - válaszolta Kövy András szövetségi kapitány.

Ez a lovarda tökéletes helyszínt biztosított a felkészülésre. Szentán a közeljövőben további fejelsztések várhatóak, így már versenyek rendezésre is alkalmas lehet a Török Lovastanya.

Címkék: szenta, díjlovaglás, válogatott, sport