A szeptember 27-ei bajnoki rajtra készülő kaposváriak nem szerepelhettek teljes kerettel a fővárosi tornán: Rák Rebeka és Fáth Kinga sérülés miatt el sem utazott a társakkal, néhányan pedig kisebb-nagyobb húzódással, fájdalmakkal vállalták a játékot. A Diamant egy évvel ezelőtt kellemes meglepetésre megnyerte a Szalayné Sebők Éva Emléktornát, és a formálódó együttes tagjai most is bíztak a jó szereplésben.

Az elődöntőben a miskolciak vártak a somogyiakra, és a csapat a harmadik szettet leszámítva kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott, és megérdemelten győzött.

A döntőben a lelkes házigazdák ellen csak egy játszmát sikerült nyerni, így Harmathék végül a második helyet szerezték meg.

„Hasznos, tanulságos volt ez a torna, örülök, hogy itt lehettünk – összegzett Oláh János vezetőedző. – Több játékosunk is remek teljesítményt nyújtott; külön kiemelném Duduka Ingridet, aki egyéves kihagyás után tért vissza a pályára. A feladóink is megtették a magukét, és Horváth Alexandra is szépen beilleszkedett régi-új csapatába.”

Az elődöntőben:

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Albrecht MVSC-Misi 3-1
Diamant: Horváth A., Pintér Zs., Pedranzini, Harmath, Szívós I., Ihász. Csere: Csitári és Szombathelyi K. (libero), Jenei, Kőszegi.

Vezetőedző: Oláh János.

A döntőben:

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Palota RSC 1-3
Diamant: Kőszegi, Pintér Zs., Pedranzini, Harmath, Szívós I., Ihász. Csere: Csitári és Szombathelyi K. (libero), Jenei, Duduka.

Vezetőedző: Oláh János.

Címkék: diamant, felkészülés, kaposvár, sport