Menyhárt Kálmán írásban jelezte, hogy az előzetes tárgyalások ellenére mégsem vállal szerepet a kaposvári labdarúgásban. Ahogy korábban beszámoltunk róla: a kft-nek jelenleg 250 millió forintos tartozása van, forrása viszont nincs ennek rendezésére. Ebben benne van az a 75 millió forint is, amelyek Kaposvár városa adott kölcsönbe a klubnak. Az önkormányzat korábban már jelezte, hogy tulajdonrészre váltaná ezt, hogy ezzel is segítse a Rákóczit. A klubnak egyébként jelenleg egyetlen támogatója van, Kaposvár városa, amely az elmúlt 10 évben 1 milliárd forinttal segítette a focicsapatot.

Az NB II-ben debütáló labdarúgócsapat a jövő hétvégi bajnoki rajt előtt vasárnap a Magyar Kupa 1. fordulójában lesz érdekelt. Márton Gábor vezetőedző szerint a zaklatott felkészülés ellenére jól dolgoztak a játékosai. Hiányolja viszont, hogy a keretet - az ismert okok miatt - jelentősen még nem tudták megerősíteni.

A mester stábunknak azt nyilatkozta: "ami hiányérzetem van, az a rutin és a minőség. Minél több minőségi játékos kellene ugyanis a csapatba, és amellé a sok tehetséges fiatal".

A fiatal csapat ugyanakkor a felkészülési mérkőzések során nem nyújtott rossz teljesítményt. Külföldi együttesek dolgát is megnehezítette, a magyar ellenfelei közül pedig többet le is tudott győzni. Vasárnap 17 órakor az első tétmérkőzés következik: a Magyar Kupa-főtábla első fordulójában a megyei első osztályú Győrszemere vendége lesz a Rákóczi.

A Rákóczi NB II-es bajnoki nyitánya a versenynaptár szerint augusztus 16-án szombaton 19 órakor a Csákvár ellen lesz hazai környezetben.

Címkék: működtet, finanszíroz, edz, NB II, pénz, Rákóczi, sport