Az utánpótlás műhely vezetése hivatalos közleményben köszönte meg a szervezők és a játékvezetők munkáját, valamint a kaposvári fiatalok felkészülését és jó játékát, és reményét fejezte ki, hogy jövőre is lesz nemzetközi leány és fiú röplabdatorna a somogyi megyeszékhelyen. 

A leánytorna döntőjét 3-2-re nyerte a RÖAK gyerek A-csapata a szintén akadémistákból álló Somogyi válogatott ellen. A lefújás után a győztes csapat egyik legjobbját, Rucz Rékát kérdeztük.

 „Nagyon sokat készültünk erre a meccsre, hiszen jól ismertük az ellenfelet, már korábban is sokat játszottunk velük. A csütörtöki 3-2-es győzelmünk nagy erőt adott nekünk, de egyben nagyon fáradtak is voltunk. Azt hiszem, kicsit félve álltunk fel a pályára, hogy esetleg már nem tudjuk ugyanazt a teljesítményt nyújtani, mint előző nap, de amint elkezdődött az első szett, csak a játékra koncentráltunk. Csapatként játszottunk, hajtottunk, küzdöttünk, örültünk minden pontnak. Nagyon jól esett, hogy sokan szurkoltak nekünk, bátorítottak, jó volt a hangulat. Sokszor ránk fért a fejmosás, mind az edzőnktől, mind a kapitányunktól. Miután lefújták a meccset, alig hittük el, hogy sikerült, de az eredményhirdetésnél már mosollyal az arcunkon láthattak minket. Nagyon fáradtak voltunk a nap végére, de egyben hihetetlenül boldogok is” – mondta a tehetséges játékos, aki az elmúlt tanévben kiérdemelte a „Jó tanuló, jó röplabdás” címet a gyermek korosztályban, a Horváth Éva Röplabda Alapítvány jóvoltából.

A fiúknál a Zarka Péter vezette magyar ifjúsági válogatott A-csapata bizonyult a legjobbnak, természetesen kaposvári fiatalokkal a keretben.

Címkék: intersport, röak, fesztivál