László Andrástól a strandon is tanulhatnak a fiatalok. Az aktív játéktól visszavonulva, 233 NB I-es mérkőzéssel a lábában még mindig ő volt a siófoki strandfoci csapat húzóembere, pedig homokon teljesen más játszani, mint füves pályán. A Balaton-partiak két győzelmet, egy döntetlent és hat vereséget számlálva a hetedik helyen állnak az MLSZ strandlabdarúgó-bajnokságában.

- Sajnos két-három meccset, amit kellett volna hoznunk az első fordulóban, azt nem hoztuk, gondolok itt a Keresztes Lovagok elleni, illetve az Aramis elleni mérkőzésre. Nyilván a két top csapattal, a Gyöngyössel és a Gold Winnel nem vagyunk egy súlycsoportban, de hát nyilván megpróbáljuk az ő dolgukat megnehezíteni, illetve próbálunk mi is tőlük tanulni és fejlődni - mondta a BFC Siófok játékosa, László András.

Látványban nem volt hiány a lelátón, és siófoki Beach Aréna küzdőterén sem. A csapatok a nagy hőség ellenére mindent beleadtak. A magyar strandlabdarúgó-válogatott szövetségi edzője szerint emelkedett a színvonal a korábbiakhoz képest.

- A tavalyihoz képest szerintem sokkal jobban fejlődött. Hála Istennek mi is tudtunk igazolni pár külföldi játékost, akik növelik a színvonalát ennek az egész játéknak, ugyanígy a magyarok is. Úgy látom, más csapatok is, akik tavaly annyira nem voltak játékban, idén például a Vasast tudnám kiemelni, akinek nagyon tetszik a játéka, fiatalok is ráadásul és nagyon erős mezőnyt képviselnek - árulta el a magyar strandlabdarúgó-válogatott szövetségi edzője, Weisz Tamás.

Siófokra a strandlabdarúgó-válogatott is sokszor ellátogat. Úgy vélik, itt megfelelő homok és ideálisak a körülmények a felkészüléshez.

Jelen pillanatban már Svájcban tartózkodik a válogatott, ahol a házigazdákon kívül a világbajnoki negyedik Tahiti nemzeti együttesével is megmérkőzik. Ami pedig a siófoki Beach Arenát illeti, érdemes lesz ellátogatni az utolsó, mindent eldöntő fordulóra. A bajnoki címért két gárda van még versenyben: a tabella élén álló, Weisz Tamás nevével fémjelzett gyöngyösiek, valamint a Heves megyei Goldwin Pluss. A bronzéremért is nagy lesz a harc a Vasas és a Bonyhád között, de a bajnoki hajrára feléledő siófokiak mérkőzései is tartogatnak még izgalmakat az előttünk álló hétvégén.

Címkék: foci, strand, labdarúgás, sport