Lányok nélkül nem boldogulhattak volna a résztvevő együttesek a kaposfüredi Unisex Kupán. A szabályok szerint egy csapatban minimum két hölgynek folyamatosan a pályán kellett lennie a mérkőzések alatt.

- Annak köszönhető a legjobban ennek a tornának a sikeressége, hogy egy jó éve Varga Tamás kitalálta ezt a tornát, és mindig fejlődtünk minden évről-évre és rengeteg csapat eljött. A tavalyi évhez képest kicsit változtattunk a tornán, nem csak a fociról szól a legjobban a hangsúly, hanem arról, hogy mindenki játsszon legalább annyit, amennyi jól esik neki a nevezési díjáért - tudtuk meg Nieselberger Balázstól.

A jó hangulatú viadalt hétméteresrúgó- és dekázó verseny, valamint tombolasorsolás is színesítette. A kaposfüredi Nyenyec FC ezúttal is erős kerettel vett részt a tornán.

- Nálunk a lányok azt mondom, hogy elég képzettek, és nem lógnak ki igazából a csapatból, ügyesek a lányok, jók. Mindenféleképp szeretnénk az első háromba bekerülni, tavaly is harmadik helyen végeztünk ezen a tornán, idén is szeretnénk legalább a harmadik helyet megszerezni - tette hozzá Tamási Áron, a Nyenyec FC-től.

Az MLSZ Somogy Megyei Igazgatósága a 2013/2014-es szezonban elindította a női labdaúrgó-bajnokságot. A pontvadászatot nagy fölénnyel nyerte a Dél-Balaton FC Balatonszemes gárdája. Ebből a csapatból is érkeztek hölgyek az Unisex Kupára.

- A csapatból most négyen vagyunk itt, sajnos a többiek nem értek rá. Próbálunk itt is egy kicsit megmutatkozni, hogy ide is eljövünk. Fiúkkal összeszerveztük a csapatot és próbáltunk eredményeket elérni - mondta Madarász Eszter, Balatonszemesről.

A tornát végül a dombóvári Tigrisek csapata nyerte, a második helyen a Nyenyec FC, a harmadikon pedig a tavaly győztes In-Team végzett. A legjobb játékosnak a nőknél a Nyenyec FC-t erősítő Pupos Ildikót, a férfiaknál pedig a Tigrisek focistáját, Török Csabát választották.

A gólkirály Varga Tamás az In-Team, és Dakos Edina a Csököly játékosa lett. A lányoknál Balogh Zsuzsanna 127 érintéssel nyerte a dekázóversenyt, a fiúknál pedig a balatonszemesi Szabó Alex 1000-nél unta meg a labdázást. A torna legszebb játékosa a dombóvári Tigrisek csapatából került ki, Illés Szilvia személyében.

Címkék: unisex, kupa, sport, kaposvár