Már évek óta hagyomány, hogy az I.MCM Somogy Megyei Strandröplabda Bajnokság nyitó fordulóját a marcali strandon rendezik. A verseny népszerűsége évek óta töretlen.

- Ez az első év, mikor rekorszámú páros nevezett, összesen 43 páros, a férfiaknál 12 páros, a vegyes csapatok 18 párossal, a nők pedig 13-al - mondta a Somogy Megyei Röplabda Szövetség strandröplabda bizottság elnöke, Sántosi Péter.

A sportág továbbra is sokakat vonz a régióban, és egyre több fiatal választja nyári szabadidős elfoglaltságként. De nem csak a fiatalok, hanem az idősebbek is szívesen vesznek részt a bajnokságban.Van, aki már visszatérő játékos.

A Balaton-parti versenyre nem csak Somogyból, hanem Zalából, Baranyából is érkeztek párosok. A versenyzők között két NBI-es játékossal is találkoztunk. Rák Rebeka és Németh Ferenc először nevezett strandröplabda bajnokságra.

- A játék az hasonló, csak itt két ember játszik, a körülmények nehezebbek, csak 1 méterrel rövidebb a pálya és 2 emberre jut, többet kell mozogni, mint a teremben 6 személynek. Nyilván homokon mezítláb nehezebb mozogni, mint cipőben a betonon. Ez is megadja a játék szépségét és nehézségét. Arra is jó szerintem többek között, hogy akinek sérülése volt teremben bokával, szalaggal, annak ez egy nagyon jó rehabilitációs program - mondta Németh Ferenc.

A megyei bajnokság első meccseit izgalmas és változatos labdamenetek jellemezték. A férfiaknál Rák Vince-Németh Ferenc páros, a nőknél Miovecz Zsófia - Tóth Eszter, a vegyes párosban pedig Kulcsár Petra – Vajda Tamás bizonyult a legjobbnak.

A somogyi strandröplabda körverseny július 12-én, Siófokon, az Ezüstparton folytatódik. A záró forduló pedig a hagyományokhoz híven augusztus 20-án lesz Nagyatádon.

Címkék: strand, somogy, röplabda, sport