A pontvadászat utolsó hazai mérkőzésén a Bene akadémia szerzett vezetést a 15. percben Hampuk góljával, innen fordítottak a vendégek.

A hajrában aztán a gólkülönbség is tovább nőtt, az Újpest végül 4-1-es győzelmet aratott a Cseri úti centerpályán.

- Nekünk ez most nagy falat volt. Erőteljes védekezésből akartunk kiindulni,d e egyéni hibák jöttek össze, ami sok gólos mérkőzést hozott. Gondolva a következő évre, fiatalabb korosztályból is megerősítettük a keretet, illetve próbaképpen így állítottuk össze a csapatot - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Kaposvár U21 edzője, Miovecz Zoltán.

- Tudtuk, hogy az Újpest jó támadófocit játszik, kontrákkal szerettünk volna ellencsapást mérni, a végén leültünk, kár volt az utolsó öt percért - árulta el Kolumbán Kristóf.

A kaposváriak 35 pontjukkal a 12. helyen állnak a tabellán.

- Felemás érzések vannak most bennem. Az őszi szezon jó volt, a tavaszi volt nehézkesebb, de ebben az első csapat is benne volt valamilyen szinten, mert sok visszajátszót elvittek a felnőtt csapatban, és nyilvánvaló, hogy ezáltal mi gyengültünk - tette hozzá Miovecz Zoltán.

A Bene akadémia U17-es együttese 3-2-re verte az újpestieket, és 45 megszerzett ponttal a nyolcadik helyről várja a záró fordulót. A kaposváriak az utolsó játéknapon Pakson lépnek pályára, győzelmi reményekkel.

Címkék: utánpótlás, foci, rákóczi, sport