Volt olyan óvodás, aki még csak ismerkedett a verseny-környzettel, a tapasztaltabbak viszont már komolyan készültek a gyermeknapi duatlonra. A nagyon várt viadalt a már megszokott helyszínen, a Cseri park melletti Erdősor utcában rendezte meg a Ma-Vik TC.

- Futnak a gyerekek, majd bicikliznek, aztán újra futnak. Azért jó, mert korosztályonként értéaeljük a gyerekeket és családi váltó is van. Ahogy nőnmek, úgy lesz hosszabb a táv, ez egy egyedi verseny - mondta Böröczi Viktória, a verseny szervezője. 

null

A legnagyobb mezőny a legkisebbeknél gyűlt össze, és a gyermekek a szülők segítségével birkóztak meg a távokkal. Ahogy már megszokhattuk, nem csak Kaposvárról, hanem az ország más részeiből is érkeztek családok a versenyre.

- Feleségem Kaposváron élt, de időközben elköltöztüönk sopronba. az ő ötlete volt, hogy vegyünk részt. A kisfiúnk már három éves elmúlt, eljöttünjk, sportoljunk egyet. Fontos, hogy a gyerekek közel legyenek a sportoláshoz, hozzászokjanak - tette hozzá Bencsik Győző, Sopronból.

Az egyéni verseny mellett nagy sikert aratott a családi váltók scatája is. Erre a versenyszámra hat család nevezett, és előbb a szülők, aztán a gyermekek mutatták meg, mit tudnak. Minden ifjú résztvevő ajándékot, a legügyesebbek pedig érmeket is kaptak a célba érkezés után. A versenysorozat augusztus 20-án folytatódik majd a Városligetben.

Címkék: duatlon, óvodás, verseny, sport