Három arany- és egy etzüstéremmel tért haza Dudás Dániel az Athénben megrendezett Akropolisz Kupa nemzetközi úszóversenyről. A Kaposvári Cápál SE válogatott sportolója az első napon fő számában, 1500 gyorson szerezte meg az első helyet, a folytatásban pedig 200 és 800 gyorson is a legjobnak bizonyult. A sikeres viadalt a 200 vegyesen elért második helyezés tette teljessé.

- Az időeredményekkel meg vagyok elégedve, főleg az 1500 és 200 méter gyorssal. remélem, ezután is így fog majd menni - mondta Dudás Dániel.

A görögök leghíresebb úszóversenyén hat nemzet úszói mérték össze egymásssal az erejüket.

- Az, hogy Athénban voltunk angyon jó, hogy ilyen környezetben állhattunk rajthoz. Minden jó volt, a hantulat, az idő és a szervezés is. Szeretem az ilyen nemzetközi versenyeket, mert mindenhol máshogya versenyeznek a versenyzők - tette hozzá a válogatott úszó.

- Számomra is nagyon értékes volt ez a verseny, sokat tanultam tőlük sokat. ott 16-18 évesen kezdenek el komoylabban foglalkozni a sporttal, és 28-30 évesen készülnek a világversenyxekre. Ott más a felfogás - válaszolt ifj. Kovács László, a Kaposvári Cápák SE vezetőedzője.

Dudás Dániel hazaérkezése után Debrecenben, a válogatott edzőtáborában folytatta a munkát, május 31-én pedig a kaposvári dr. Csik Ferenc Emlékversenyen száll majd vízbe.

- Én azt gondolom, hogy az edzőtábor jó hatással lesz a felkészülésre, jó az irány. Hogy mire lesz elég, nem tudom, de nagyon nehéz dolga van - tette hozzá a vezetőedző.

A versenyző és edzője abban bízik, hogy Dani az idén is beússza majd magát a magyar válogatottba.

Címkék: dudás, görögország, dániel, sport