A bajnoki elődöntő második mérkőzésén egyik Szolnokon kiállított játékos sem léphetett pályára. A kaposváriak hivatalos internetes oldalán megjelentek szerint a sporttörvény áprilisi változása okán Lóránt Péter és Louis Hinnant játékjogát a kiállítás, a játékosok sportszervezetének legközelebbi azonos osztályú bajnoki, vagy kupamérkőzése napjának 24. órájáig felfüggesztette. Ezen a meccsen tehát nem játszhattak, a következőn már igen. Még akkor is, ha a fegyelmi tárgyalást május 29-én este 6-kor tartják. A kaposvári klub vezetése észrevételt tett a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Játékvezetői Bizottságnál. Ígéretet kaptak, hogy a mérkőzést vizsgálják.

A kaposváriaknál Drahos kezdett Hinnant helyén, az első találatot pedig Puljko érte el a hazaiaknál. A két volt kaposvári, Simon és Vojvoda tevékeny részt vállalt abban, hogy a Szolnok tartani tudja magát az első percekben. Holiday labdalopása után azonban már a vendégek vezettek. Fodor triplájával és Puljko ziccerével sikerült csökkenteni a különbséget. Az előző meccsen Hinnant kiállításában kiváltó szerepet játszó Pilcsevics pályára lépésekor óriási füttyöt kapott a kaposvári közönségtől. A teljesen megzavarodott játékos több labdát is elvesztett, így Fodor Márton egyenlített 21–21-nél.

A második negyedben nagy triplapárbaj kezdődött, Puljko, Vojvoda és Fodor, Puljko, majd ismét Fodor talált be talált be távolról. Ezzel 39–36-ra fordítottak a somogyiak, de nem sokáig vezettek, mert több labdát is eladtak, amit szolnokiak rendre újabb pontokkal büntettek.

A nagyszünet után próbált közelebb férkőzni ellenfeléhez a kaposvári alakulat, de Holiday és Vojvoda is gondoskodott arról, hogy ez minél kevésbé sikerüljön. Az elcsúszása után idegeskedő Keller kapott technikait magánszámáért, de Vojvoda Milosevics sem hagyta, hogy csökkenjen a különbség. Küzdött, hajtott a hazai alakulat, de néhány elemi hiba mindig becsúszott a játékba, ekkor pedig könnyű kosarakat érhetett el az ellenfél. Tíz pont fölé kúszott a különbség a záró játékrész előtt, ez pedig nem sok jót ígért a folytatásra.

Még több dobóhelyzet maradt kihasználatlanul a somogyi oldalon, Ivosev triplája pedig a húsz pontnyi különbséget jelentette. Végül 101–87-es szolnoki siker született, ami azt is jelenti egyben, hogy a vendégek 2–0-ra vezetnek a valamelyik fél harmadik győzelméig tartó elődöntőben. Folytatás kedden a Szolnokon.

Fekete Ádám: – Ezúttal is nagy csatát vívott a két együttes. Végig küzdöttünk egy kitűnő Szolnok ellen. A vendégek végig jól dobtak mezőnyből, a mi játékunkban pedig nagyon érződött Hinnant hiánya.

Dragan Alekszics: – Úgy vélem nálunk többet tudtak hozzátenni a padról érkező játékosok. A kaposváriak öt játékosa nem bírta végig az általunk diktált tempót. Az utolsó percekben próbáltak felzárkózni még, de ekkor már nálunk sem összpontosítottak megfelelően a pályán lévők. Úgy készülünk, hogy kedden otthon lezárjuk a párharcot.

Kaposvári KK – Szolnoki Olaj KK 78-101 (23-27, 20-25, 18-24, 17-25)

Kaposvári Városi Sportcsarnok 
V: Cziffra Cs., Kapitány G., Török R. (Várhalmi)

Kaposvári KK: Drahos -, FODOR 19/9, PULJKO 27/9, HENDLEIN 21, Davis 9 Csere: Horváth M.-, Jancsikin -, Kovács S. 2, Papp P.-, Filipovics -

Szolnok: SIMON 8, MILOSEVICS 16/9, VOJVODA 17/9, HOLIDAY 14/6, Báder 9 Csere: Trotter -, Keller 6, Pilcsevics 9/3, Rakics 13/9, Ivosev 9/3.

Kipontozódott: Fodor M. (38. perc)

A közvetítés magától frissül:

Címkék: szolnok, kkk, kosárlabda, sport