Az együttes az ősszel kiléphet a nemzetközi porondra: a KEK-ben mutathatja meg magát.

Nagy dobásra készültek tavaly nyáron a siófoki kézilabdás lányok. Az NB I-ben szereplő együttes a 2013-as tizedik hely után új vezetőedzővel és jó nevű játékosokkal kezdte meg a felkészülést, az előrelépés jegyében. A siófokiak a Ferencvárossal kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően négy fővárosi játékossal is erősödtek. A tapasztalt kapus, Pastrovics Melinda abban bízott, hogy a csapat bejut a legjobb nyolc közé.

- Nyilván az én saját rutinommal, tapasztalatommal mind edzésben, mind meccseken sokat tudok nekik átadni. Természetesen azt szeretném, hogy ebben a csapatban meghatározó legyek, és ezt is várják tőlem, ez egyértelmű - mondta Pastrovics Melinda.

A Balaton-partiak nyolc hetes felkészülés után augusztus végén játszották első bajnoki mérkőzésüket, és a papírforma-vereségek után az első győzelmek is megszülettek. A lányok főleg hazai pályán voltak erősek, és végül az előkelő ötödik helyen zárták az alapszakaszt. A Magyar Kupban összejött a titkon remélt bronzérem, a bajnoki rájátszásban viszont végül a nyolcadik hely jutott a somogyiaknak. A szezonzáró találkozó 16-16-os döntetlennel ért véget a Vác ellen.

- A mai mérkőzés is olyan volt, mint egy hullámvasút, az egész év. Hol önbizalommal, hol annak hiányával. A nyolcadik helyen zártuk a bajnokságot, titokban biztosan mindenki jobb eredményt, jobb teljesítményt várt - mondta a vezetőedző, Golovin Vlagyimir.

A siófoki szurkolók a meccs után hatalmas ünneplésben részesítették a lányokat, a távozókat pedig elbúcsúztatták.

- Nagyon örülök, hogy a szurkolók, bárhogy is alakult, akkor is mellettünk maradtak, és egész évben mellettünk voltak. Remélem, sikerült őket kielégíteni a játékunkkal. Sajnálom, hogy sok ember távozik a csapattól. Van, akinek családi okok miatt kellett távoznia, sok sikert - tette hozzá a vezetőedző.

A klubvezetés mindent megtesz azért, hogy erős legyen a csapat a következő szezonban, ugyanis a Siófok KC – egyedüli somogyi együttesként - az ősztől a Kupagyőztesek Európa Kupájában is képviselheti majd a város és a megye színeit.

Címkék: golovin, skc, bronz, sport