A korábbi junior magyar válogatott kerékpározó, Szilágyi András is részt vett a 2014. évi zöldtusa versenysorozat harmadik állomásán. A zselici kerékpártúra sokak számára igazi kihívást jelentett, hisz az előző napok szeles és esős időjárása után izgalmas szakaszok vártak a versenyzőkre.

- Vár rájuk egy kicsit hűvös túra, három távra neveznek. A legtöbben csak a rövid távon, a 20 kilométeren mertek elindulni, akik eltekernek így Patcára és visszajönnek ide hozzánk - mondta Jónás Péter, a Zöldpont Életmódklub titkára.

A másik két táv pedig már egyenesen a zselici erdőbe vezetett. A bringásoknak a Gárdonyi iskolától rajtolva egy 40 és egy 80 kilométeres kört kellett megtenniük Kardosfáig, illetve Kardosfán túl a Kis-Bőszénfa, Lipótfa és Kaposszentbenedek útvonalon. Volt olyan kerékpáros, aki most vett rész először ezen a rendezvényen.

- Azt várom magamtól igazságszerint, hogy sikerüljön az útvonal, voltunk többet ilyen nagyobb túrán is, de ilyen dombos környezetben nem igazán - mondta a Kovács Réka.

A szintén kaposvári Balog Szilárd a 40 kilométeres szakaszt választotta.

- Azért mert a hosszabb az nagyon bemegy az erdőbe, és versenybiciklivel azt gondoltam, hogy ezután a viharos idő után nem igazán szerencsés bemenni, nem szeretném, hogy problémája legyen a kerékpárnak, ez inkább mountisoknak való - tette hozzá Balog Szilárd.

A megmérettetésen több mint egy tucatnyi kerékpáros vágott neki a Zselicnek. Még Budapestről is érkeztek próbázok, akik a leghosszabb, 80 kilométeres távot választották. A Zöldpont Életmódklub a nyáron kedveskedik újabb programmal a szabadidősportok szerelmeseinek. A III. Katica Tanya Betyár Maraton és Félmaraton Éjszakai Teljesítménytúrát augusztus 9-én rendezik majd Patcán.

Címkék: zselic, túra, kerékpár, sport