Sok idejük nem volt a pihenésre a kaposvári kosarasoknak. Hendleinék szombaton újra megmérkőznek a Kecskeméttel az NB I/A csoportos bajnokság negyeddöntőjében. Az első találkozó nagy izgalmakat hozott: a kaposváriak kétpontos sikert arattak, amivel megőrizték pályaelőnyüket. A somogyiak utoljára 2005. május 11-én nyertek meccset idegenben a bajnokság play-off szakaszában, akkor Pakson diadalmaskodtak 76-75 arányban.

Egy ilyen sikerrel alighanem most is kiegyeznének Fodorék. A KKK vezetőedzője, Fekete Ádám szerint Kecskeméten sokkal több kell a győzelemhez, mint a párharc első találkozóján.

- Tanulnunk kell a hibáinkból és amit most is kértem mérkőzés előtt, az abszolút koncentráció. Tehát itt nem fér bele az, hogy nem koncentrálunk, mert ma is volt olyan periódus, mondom mégegyszer, ahol nem azzal foglalkoztunk, amivel kellett volna. S abban a pillanatban ritmust vesztettünk, és azt kihasználta a Kecskemét, ebben próbálunk változtatni, hogy tényleg rá kell jöjjünk arra, hogy minden másodperc nagyon fontos - mondta Fekete Ádám, a KKK vezetőedzője.

Továbbra is a KKK mellett szól, hogy a Kecskemét a 2004/2005-ös bajnoki szezon óta nem nyert egyetlen play-off párharcot sem. Az alföldieknél a folytatásban is az a legfontosabb kérdés, hogy a fiatalok mennyire tudják felvenni a play-off ritmusát. Sztojan Ivkovics szerint két kulcsjátékosa sérülés miatt biztosan nem lép pályára a párharc során.

- Sok esélyünk nincs a változtatásra, mert szűk a keret. Én úgy gondolom, a fiatalok bárki bement a pályára, megtette a maximumot, és mindenkinek megtiszteltés kell legyen, hogy a play-offban játszik. Nagyon-nagy lehetőség, hogy változtassak valamit, az nincs. Biztos a párharc végéig, hogy Jovanovics meg Bencze Zoli nem fog játszani, úgyhogy szerkezeti változást nem tudunk csinálni, úgyhogy ez úgy fog kinézni Kecskemét végéig, mint mondtuk a múltkor: egy kis traktor, melyik megy és próbálja elérni a célját - tette hozzá Stojan Ivkovics, a kecskemétiek mestere.

Mivel a magyar férfi röplabda válogatott Eb-selejtezőket játszik Kecskeméten a hétvégén, ezért az Európai Röplabda Szövetség külön kérésére új időpontban kezdődik a párharc második összecsapása. A Kecskemét-KKK mérkőzésről mi is beszámolunk percről-perce közvetítésünkben!

Címkék: kecskemét, kaposvári, sport