Három fordulóval a zárás előtt a zöld-fehérek kilenc pontra vannak a bennmaradást érő 14. helytől, vagyis lényegében kijelenthető, hogy a klub tíz év után búcsúzik az élvonaltól.

- Fejben , aki feladja, az a sportember soha ne fog elérni ertedményt. amig matematikai esély van, nem lett volna szabad feladni, ha ezt teszed, nem vagy igazi sportember. Nagyon sajnálom őket - mondta Selymes Tibor, Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője.

A saját nevelésű Balázs Benjámin szerint a gyenge ősz és a sikertelen tavaszi idegenbeli szereplés lehet a kudarc fő oka.

- Az ősszel 17 mérkőzésből 9 pontot szereztünk, tavasszal eddig 10 mérkőzésből tízet. Minimális fejlődés van. A védekezéssel nem volt proibléma, de a támadójáték nem volt a csapat erőssége. A hátralévő méhárom mérkőzéseken megpróbálunk minél több pontot szerezni - tette hozzá Balázs Benjámin, a Kaposvári Rákóczi FC középpályása.

A Rákóczi egyáltalán nincs irigylésre méltó helyzetben, a bajnoki hajrában ugyanis a dobogóért harcoló Videoton, a bajnoki címre törő Győr és a jó formát mutató MTK ellen kell majd pályára lépnie.

- Amig fizetve vagy, amig tét van, addig játszani kell, mi legalábbis így taanultuk. Nem tudom, hogy ők hogy - válaszolta Selymes Tibor.

A hétvégi ellenfél a Videoton lesz idegenben. Csapatunk matematikailag is elköszön NB I-es tagságától, ha nem nyer a fehérváriak otthonában. A győzelem sem lesz elég abban az esetben, ha a Puskás Akadémia és a Paks pontot szerez a fordulóban. A kaposvári együttes kapitánya, Bank István két mérkőzésre szóló eltiltást kapott, és egyelőre az is nagy kérdés, hogy kikre számít majd holnap a szakvezetés a pályán.

A mérkőzést természetesen most is élőben követhetik percről-percre közvetítésünkben 18 órától!

Címkék: videoton, nb2, kaposvár, sport