A kaposvári nevelésű, már évek óta Németországban röplabdázó Molnár Dávid újra elfoglalta a helyét a magyar férfi válogatottban. A tapasztalt játékos a libero szerepkörében nyújtott kiegyenlített, jó teljesítményt a képeinken látható Alba Regia Kupán. Molnár klubcsapatában, a német TV Bühl gárdájában sikeres évet zárt: a bajnokságban bronzérmet szerzett, a második számú európai sorozatban, a CEV kupában pedig negyedikként zárt.

- 2009-ben kerültem ki külföldre, ahhoz a csapathoz, ahol most is játszom, és ezután is ott folytatom. A beilleszkedés a magyaroknak nem nehéz, nem csak azért, mert kötelező, hogy valamilyen nyelvet tudjunk, hanem mert a magyar egy barátságos nemzet. Eddig sem volt és ezután sem lesz baj a beilleszkedéssel - mondta Molnár Dávid.

A Demeter György vezette magyar válogatott április közepén, Kaposváron kezdte meg a felkészülést, majd Székesfehérvárra tette át a székhelyét.

- Minden játékos, akit meghívtam a keretbe, elfogadta a meghívást, részt vesz a válogatottban, a külföldön játszók is. Ez az első és nagyon fontos dolog - árulta el szövetségi kapitány.

A fiúk ezen a héten már Kecskeméten hangolnak az Európa-bajnoki selejtező tornára. Bosznia-Hercegovina, Svájc és Norvégia lesz az ellenfél, és továbbjutást vár a szakvezetés.

- A mostani válogatott kiegyenlítettebb lett azzal, hogy tapasztaltabb játékosok is hazaérkeznek. mellette a fiatal tehetségek is kibontakozhatnak. Meglátjuk, hogy alakul majd. Reméljük, a hétvégi EB-selejtezőt sikerrel vesszük - tette hozzá Molnár.

Az egykori kaposvári center, Nagy József Ausztriában, az Amstetten csapatában játszott az elmúlt szezonban.

- Hogy mit várok a válogatottól? Már az első edzésen elfáradtunk, ha így állunk hozzá az egésznek, akkor meglesz az eredmény - mondta Nagy József.

Ha a csapat sikerrel veszi a hétvégi akadályokat, akkor tovább folytathatja majd EB-selejtezős szereplését az előttünk álló időszakban.

Címkék: kecskemét, válogatott, röplabda, sport