Szokatlan időpontban, délelőtt 11 órakor fogadta ellenfelét a Kaposvári Vízilabda Klub a Városi Fürdőben. A kissé szeles, de napsütéses időben, több mint négypercnyi gólcsend után a BVSC szerezte meg a vezetést. Mezei góljára két saját nevelésű kaposvári, Berta és Juhász-Szelei válaszolt. A második negyedben Mészáros egyenlített, majd Surányi két alkalommal is bevette a vendégek kapuját. A szintén kaposvári nevelésű Horváth Barna gólja zárta a játékrészt, ezzel vezetett 5-3-ra a Kaposvár.

A mérkőzés a harmadik negyedben dőlt el, amit 4-1-re nyertek a hazaiak, Szécsi bravúrjainak és a jó helyzetkihasználásnak köszönhetően. Gros Ronen duplázott, valamint Juhász-Szelei és Surányi is eredményes volt. A hétszeres magyar bajnok BVSC a záró szakaszban megrázta magát, 9-6-ra feljött, de ezután újra rákapcsolt a Kaposvár és végleg eldöntötte a találkozó sorsát.

A végeredmény 11-7 lett a kaposváriak javára, akik utolsó tétmérkőzésüket játszották hazai medencében ebben a szezonban. A KVK legjobbja a három találatot szerző Surányi László volt, a vendégeknél Borsós és Létay 2-2 gólig jutott. A két győztes mérkőzésig tartó párharc állása ezzel 1-1.

A két csapat ebben a szezonban eddig öt tétmérkőzést játszott egymással. Háromszor a kaposváriak, kétszer a fővárosiak nyertek. Megjósolhatatlan, hogy melyik gárda szerzi majd meg a hetedik helyet. Egy biztos, szombaton a Szőnyi úton minden eldől.

Címkék: bvsc, kvk, vízilabda, sport