Bejött Sztojan Ivkovics szakmai igazgató jóslata, melyet még a még a múlt hónap közepén játszott kaposvári meccs után tett; vagyis ez a két csapat összekerül még a rájátszás során. A kecskemétiek első embere nem tagadta örült a Kaposvárnak. Annak már kevésbé, hogy csapata sérültlistáján Bencze Zoltán, Ivan Stefanovics, valamint Nikola Jovanovics is ott maradt, így nélkülük állt ki a mérkőzésre együttese.Fekete Ádám a talpsérüléssel bajlódó Benke Szilárd szolgálatairól volt kénytelen lemondani.Puljko két találatával szerzett vezetést a hazai alakulat, amely a várt nagyon kemény védekezést kapta a kecskemétiektől. Már az ötödik percben videobírós elemzés miatt állt a játék, ezt követően Puljko dobhatott két büntetőt. Sok ziccert hibáztak mindkét oldalon a játékosok, a negyed végére négy pontnyi előnyt harcoltak ki a hazaiak.

Hinnant triplája vezette be a második játékrészt, de a Kecskemétet vezérként irányító Wittmann mindig gondoskodott az ellenakciók eredményességéről. Hendleint már a 14. percben három faultja miatt le kellett cserélni, de Davis helyette is szedte a lepattanókat. Pongó Máté pontjaival zárkózott 29–25-ig a Kecskemét, amely a félidő utolsó pillanatában egy pontra csökkentette hátrányát.

A szünet után Karahodzics a vendégeket jutatta előnyhöz, így nagyon kellett Puljko harmadik és negyedik triplája is a kaposváriaknak. Fodor Márton is betalált távolról 46–40-nél jött is azonnal Ivkovics időkérése. Hendlein mellett nagyon élt Karahodzics, de Puljkót sem tudták tartani a túloldalon. Nagy csata zajlott a mérkőző felek közt, Puljko pedig csak dobta az újabb triplákat.

Az utolsó negyed 52–51-el indult, s felváltva vezettek a csapatok, az extázisban kosárlabdázó Puljko pedig nem hagyta, hogy a kecskemétiek ellépjenek a somogyiaktól. Érezték a szurkolók, hogy segíteni kell, s nagyszerű hangulatban biztatták a kaposváriakat. Wittmann nagyot játszott a Kecskemétben, oroszlánrészt vállalt abban, hogy végig a kaposváriak nyomában volt csapata. Hetven másodperccel a vége előtt Hendlein két büntetőt értékesített, majd Davis tett ugyanígy. Hiába, mert Pongó Máté és Wittmann azonnal visszahozta a reményt az alföldieknek. Puljkonál lépéshibát láttak a játékvezetők, s mivel az ellenakciónál Wittmann utolsó kísérlete leperdült a gyűrűről, így megnyerte a meccset a Kaposvári KK.

Fekete Ádám: – Az történt, amit vártunk, most is szenvedtünk a Kecskemét ellen. Voltak olyan szakaszok a mérkőzésen, amikor túl sokat foglalkoztunk a játékvezetéssel, ezt pedig nem kellett volna. Az éles végjátékban extra dobásokkal jött vissza a Kecskemét, de nálunk is volt egy kimagaslóan teljesítő játékos Puljko személyében.

Sztojan Ivkovics: – Igazi play-off mérkőzés volt, a várt kemény küzdelemmel. Mi a makszimumot nyújtottuk és volt is esélyünk a győzelemre. Mindent megcsináltunk, amit elterveztünk. Kérdés, hogy a szombati visszavágóig a 3-4 kulcsemberünk miként tud regenerálódni.

Címkék: kkk, győzelem, meccs, sport