Már a nyáron sem volt rózsás a helyzet a Kaposvári Rákóczinál. Igaz, a város támogatása mellett kiemelt szponzort is sikerült találnia a csapatnak, ettől függetlenül kulcsjátékosok távoztak a keretből. Elég, ha csak Hajduch, Pedro, Hegedűs vagy éppen Safaric nevét említjük. Augusztus elején lemondott a klub elnöke, Horváth Miklós, utóda ideiglenesen a Rákóczi ügyvezetője, Illés János lett. A Prukner László vezette csapat Debrecenben egy 7-1-es vereséggel nyitotta a bajnokságot, és innentől kezdve egy alkalommal sem tudott elmozdulni az OTP Bank Liga utolsó helyéről. A Rákóczi a téli szünetig 17 mérkőzés alatt két győzelmet és mindössze kilenc pontot tudott felmutatni, amit edzőváltás és a játékoskeret kicserélése követett.

null

A Rákóczi futballcsapata a keret megerősítése után június 30-ig hatvan millió forintos kölcsönt kért a kaposvári önkormányzattól, amit meg is kapott az együttest működtető kft. a biztosított anyagi háttér, és a bennmaradás elérése reményében. A zöld-fehérek többek között az angol Middlesbrough-t is megjárt, észt válogatott Tarmo Kinket is leigazolták a télen, André Alves szerződtetése viszont az utolsó pillanatban meghiúsult. A tavaszt csalódást keltő döntetlenekkel kezdte a Selymes-csapat: a Pápa, a Puskás FC és a Paks elleni hazai remik, valamint az idegenbeli minimális különbségű vereségek után egyre reménytelenebb helyzetbe került a Rákóczi. A szombati Pécs elleni 0-2 után pedig már a vezetőedző szerint is lehetetlen a bennmaradás.

- Elsősorban gratulálok a Pécsnek, mindenben jobbak voltak, mi a Fradi meccs után szerintem fejben feladtuk. Ilyen gyengén még sosem játszottunk, gyakorlatilag mindenben hibáztunk, amiben csak lehet. Ez van, másodosztály, nem tudok mit mondani - mondta a mérkőzés után Selymes Tibor, a Kaposvári Rákóczi vezetőedzője.

Balázs Benjámin több alkalommal is felhúzhatta a csapatkapitányi karszalagot a szezonban. A kaposvári nevelésű játékos is úgy véli, hogy a Rákóczi jövőre az NB II-ben folytatja.

- 2009 januárjában kerültem fel még négy ifi játékossal együtt. Ugye, az első évben én nem játszottam, csak ott edzettem, de nagyon sokat fejlődtem, utána kezdtem el fokozatosan játszani. Nagyon nehéz feldolgozni, hogy igaz, hogy még van matematikai esély, de az a valószínű, hogy NB II lesz jövőre - válaszolta Balázs Benjámin, a Rákóczi sajátnevelésű játékosa.

A kaposváriak tavasszal 10 forduló alatt 10 pontot szereztek, és bár erős ellenfelek várnak rájuk az utolsó három bajnoki mérkőzésen, szeretnének tiszteséggel helytállni.

- Ugye játszunk a Videotonnal, a Győrrel, az MTK-val, ebből ugye a Videoton és a Győr úgymond topcsapat Magyarországon, de most már ugye úgymond nincs nagy tétje, tehát nyugodtan kell játszani, szépen, gólokat kell lőni, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég - tette hozzá Balázs Benjámin.

Amennyiben nem nyer szombaton a dobogóért küzdő Videoton otthonában a Kaposvári Rákóczi - amire valljuk be őszintén, reális az esély -, úgy biztosan búcsúzik élvonaltól. Ezzel pedig a klub történetének egyik legszebb korszaka érhet véget: a zöld-fehérek ugyanis szinte napra pontosan tíz esztendeje 2004. május 15-én jutottak fel az NB I-be.

Címkék: rákócz, nb2, sport