A siófokiak az alapszakasz ötödik helyezése után Békéscsabán kezdték meg a rájátszást, és 14-14-es félidő után 30:27 arányban maradtak alul. A Fehérvár elleni hazai rangadót furcsa időpontban játsszák: soros ellenfelünk nemzetközi kupakötelezettsége miatt a megszokott hétvége helyett kedden 18 órától feszülnek egymásnak a csapatok.

Az FKC a rájátszásban előbb 28-21-re legyőzte a váciakat, majd hihetetlen körülmények között esett ki az EHF Kupa elődöntőjéből: a hazai visszavágón az utolsó másodpercben kapott góllal 27–26-ra kikapott a dán Team Esbjergtől. Az utolsó másodpercekben a magyar csapatnál volt a labda, de az óra lepörgetése helyett kapura lőtt, a fordulásból pedig kiharcolta a továbbjutást a dán együttes. Nem lehetett könnyű mindezt átélni, és feldolgozni.

A siófokiak azonban nem ezzel foglalkoznak, hanem inkább saját magukkal, és nem titkoltan győzni szeretnének. Csakúgy, mint a szezon egyik legemlékezetesebb meccsén, amikor 33-21-re sikerült megverni a Fehérvárt. Golovin Vlagyimir vezetőedző természetesen egy kis különbségű diadallal is kiegyezne…

“Köszönöm, jól vagyunk, sokat készültünk az elmúlt napokban. A keretben mindenki egészséges, és nagy álmunk, hogy megtartsuk az alapszakasz végén megszerzett ötödik helyezést. Jól tudjuk, hogy ehhez minél több pontot kell szereznünk, és fontos lenne hazai pályán legyőzni a fehérváriakat. Motivált a csapat, mindenki jól tudja, mi a tét. Békéscsabán is csak az utolsó percekben dőlt el a győzelem sorsa, és úgy gondolom, hogy a Fehérvár ellen is így lesz. Telt házat remélek, hiszen ez egy igazi rangadó lesz, és bízom benne, hogy a keddi időpont ellenére velünk lesznek majd a szurkolóink” – mondta Golovin Vlagyimir a siófokiak vezetőedzője.

Címkék: fehérvár, kézilabda, siófok, sport