A kaposváriak a szezon egyik legjobb teljesítményével múlták felül a Nyíregyházát a párharc második mérkőzésén, így ismét elutazhattak az ország másik végébe. A lányok bíztak a bravúrban, és ennek megfelelően kezdték a bajnokság utolsó összecsapását. Az első szettet sikerült remek játékkal, 25:23 arányban megnyerni. A folytatásban is nagy volt a küzdelem a pontokért, és a házigazda előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette. A negyedik játszmában a somogyiak mindent megtettek azért, hogy egyenlítsenek, de végül csak 23 pontig jutottak, így a Nyírsuli elkönyvelhette a győzelmet. Rák Rebeka 20, Harmath Zsófia 19, Stirt Tímea pedig 12 pontig jutott. Ezen a találkozón búcsúzott az élvonaltól a nyírségiek legendás játékosa, Erdősné Balogh Erika, valamint Balázs István edző.

A Diamant, az elmúlt hat év legjobb eredményét elérve, a nyolcadik helyen fejezte be a pontvadászatot. Köszönjük az egész éves munkát és helytállást a lányoknak!

Balázs István: – Negyven év, közel hatszáz NB I-es mérkőzés, ennyi volt. Köszönöm. Sikereket kívánok a csapatnak, és az engem váltó edzőpárosnak.

Oláh János: – Gratulálok a Nyíregyházának. Jó pihenést. Köszönjük.

Női röplabda NB I., rájátszás a 7. helyért, harmadik mérkőzés

Fatum-Nyírsuli-NRK – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3:1 (-23, 19, 21, 23)

Bujtosi csarnok, 150 néző. V.: Csikós Z., Suba I.

Fatum-Nyírsuli-NRK: Savic 1, Sikos P. 26, Dávida 7, Erdősné 18, Janetka 11, Vén E 6. Csere: Roma F., Petróczy (liberók). Edző: Balázs István.

Diamant: Ihász, Rák R. 20, Récsei 5, Harmath 19, Szívós I. 9, Stirt 12. Csere: Csitári (liberó), Pintér Zs. 7, Tobak E. Edző: Oláh János.

A párharc végeredménye: 2–1, a Fatum-Nyírsuli-NRK javára.

 

Címkék: diamand, mérkőzés, röplabda, sport