Oláh János tanítványai az első és a harmadik szettet komoly hátrányt ledolgozva nyerték meg, és végül az ötödik játszmában vívták ki a győzelmet. A szezon utolsó hazai összecsapásán Harmath Zsófia 23, Rák Rebeka 21 ponttal járult hozzá a szép diadalhoz. 

diamant nyíregy

A szépszámú közönség előtt nehezen lendült játékba a somogyi együttes, így a lányok az első szettben sokáig csak futottak az eredmény után. A vendégek többször is elhúztak hat ponttal, de a Diamant 16:22-nél erőre kapott, és még akkor sem ijedt meg a társaság, amikor a Nyírsuli 20:24-es állásnál játszmalabdához jutott. A végén Pintér Zsanett lépett elő főszereplővé, aki egy blokkal és két pontos ütéssel megfordította az eredményt (26:24, 1-0).

A remek zárást nem követte eredményes folytatás. A második szettben a szabolcsiak nem adtak esélyt a hazaiaknak: a Diamant csak 14 pontig jutott. A térfélcsere után már 8:1-re, aztán 16:9-re vezetett a vendéggárda, és ezután indult be a kaposváriak gépezete. A csapat tagjai egyre bátrabban és eredményesebben röplabdáztak: Ihász Dóra elsőrangúan irányította a társakat a pályán, és a többiek is nagyot küzdöttek. A Diamant 20:20 után állva hagyta ellenfelét, és a remeklő Szívós Ildikó vezérletével kiharcolta a győzelmet (25:21, 2-1).

A negyedik játékrészben hasonló volt a forgatókönyv és kis híján a végkifejlet is. A hazaiak tetemes hátrányt dolgoztak le a szett hajrájára, ráadásként még 21:24-ről is egyenlíteni tudtak. Rák Rebeka megmozdulása után már a Diamantnak volt meccslabdája (26:25), de a Nyírsuli végül jó sáncmunkával és némi szerencsével felülkerekedett (26:28, 2-2). 

Az ötödik játszmára maradt a döntés, és lányaink ezúttal nem követték el azt a hibát, mint a szezon korábbi, itthoni összecsapásain. Récsei Ágnes pontjai adták meg az alaphangot, aztán fej-fej mellett haladt a két együttes. 10:10 után Rák Rebeka és Harmath Zsófia pontjai végleg eldöntötték a győzelem sorsát. Az Oláh-lányok emlékezetes csata végén kerekedtek felül, és kiérdemelték a nézők vastapsát (15:11, 3-2).

 

1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Fatum-Nyírsuli 3-2 (24, -14, 21, -26, 11)

Kaposvár, 200 néző. V.: Nagy L., Éri G.

Diamant: Tobak, Rák 21, Récsei 10, Harmath 23, Pintér Zs. 9, Stirt 10. Csere: Csitári és Fáth (libero), Ihász 3, Szívós I. 17, Pedranzini. Vezetőedző: Oláh János.

Fatum-Nyírsuli-NRK: Savic 3, Sikos P. 19, Dávida L. 5, Janetka 3, Erdősné 21, Andrejkovics 10. Csere: Szabó I. (liberó), Vén E. 3. Edző: Balázs István.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1–1.


Balázs István: – Ahelyett, hogy 3:0-ra megnyertük volna a mérkőzést, képesek voltunk elveszteni.

 

Címkék: nyíregyháza, diamant, győzelem, röplabda, sport