Nem őriz túl jó emlékeket az első kecskeméti összecsapásról a kaposvári együttes. A bajnoki alapszakasz első fordulójában – igaz Hinnant nélkül – 84–58-ra kaptak ki Hendleinék és a két alakulat somogyi meccsét is az alföldiek nyerték. Ezúttal a felsőházi középszakasz 7. fordulójában csaptak össze a mérkőző felek.

Davis és Hendlein találataival rajtolt a Kaposvári KK, amely nem kezdett megilletődötten. A somogyiak jól használták ki a hazai védelmi hibákat és pontos  dobásokkal szereztek 10–5-ös vezetést. Ivkovics gyors cserékkel reagált, csapata pedig Djeraszimovics pontjaival fordított is. Puljko és Hendlein eredményessége kellett ahhoz, hogy 20–18-al záruljon az első negyed.

Hinnant triplájával és Hendlein zsákolásával maradt lendületben a somogyi együttes, amely a félidő végéig vezetett, mivel Wittmann ziccere után Davis zsákolt, így alakult ki a 37–38-as eredmény.

A szünet után is folytatta jó szereplését a somogyi együttes, amelyben ekkor a Hendlein, Fodor Davis trió vitte a prímet. Djeraszimovics kapott egyet a labdáért zajló harcban, s mivel vérzett az arca le kellett cserélni. Több tiszta helyzetet is elhibáztak a negyed végén a kaposváriak, így nem tudták megakadályozni, hogy a kecskemétiek vissza ne vegyék a vezetést.

A záró játékrész elején is próbálta beérni a házigazdákat a kaposvári együttes, ám amíg a vendégoldalon kimaradt néhány dobás, addig Djeraszimovics és Hegedűs betalált. A legjobbkor jött Puljko, aki három triplával rendre a legjobb pillanatokban hozta vissza a meccsbe a kaposváriakat. Három perccel a vége előtt 63–62 állt az eredményjelzőn. Djeraszivovics duplájára Davis válaszolt, Wittmann két büntetőjére azonban nem jöhetett kontra, mert Puljko eladta a labdát. Az utolsó percben már csak arra törekedtek a kecskemétiek, hogy megszerzett előnyüket megtartsák, s Wittmann büntetője beállította a 71–67-es végeredményt.

Nagyot küzdött ugyan a kaposvári együttes, ám a mérkőzés végén kulcsfontosságú szituációkban hibáztak a játékosok, így nem tudták elkerülni a vereséget.

KTE Duna Aszfalt–Kaposvári KK 71–67 (20–18, 17–20, 15–13, 19–16)

 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Földházi T., Pálla Z., Tözsér D.

 KTE Duna Aszfalt: Wittmann (10/3), Mészáros M. (-), Djeraszimovics (24/9), Jovanovics (6), Karahodzics (14). Csere: Pongó Máté (7), Hegedűs (6), Bencze (2), Sztefanovics (-), Pongó Martin (2). Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.

 Kaposvári KK: Hinnant (), Fodor M. (10/3), Puljko (20/9), Hendlein (16), Davis (14). Csere: Horváth M. (-), Jancsikin (2), Kovács S. (-), Drahos (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 5–8. 8. perc: 15–12. 12. perc: 24–27. 17. perc: 31–32. 23. perc: 41–46. 27. perc: 47–51. 32. perc: 57–56. 37. perc: 63–62.

Jók: Djeraszimovics, Karahodzics, Pongó Máté, illetve Hendlein, Davis, Puljko.

Címkék: kkk, mérkőzés, kosárlabda, sport