Hangosan fejezték ki nem tetszésüket a bírói ítéletekkel szemben kaposvári szurkolók a múlt heti kosárlabda mérkőzésen. Emiatt most levelet kapott a KKK:

Tisztelt Sporttársak!
A beérkezett mérkőzés ellenőri jelentés szerint a március 29-én lejátszott NB I. A csoportos mérkőzéseteken (Kaposvári KK--Alba Fehérvár) a 4. negyedben kb. egy percig a „mocskos csalók” kórus szólt a szurkolóitok részéről, ami a hatályos fegyelmi szabályzat alapján mérkőzés rendje megzavarásának minősülhet.


Kérem, hogy tegyetek intézkedéseket a hasonló esetek előfordulásának elkerülésére! Amennyiben a fentiek megismétlődnek, úgy a vonatkozó szabályzatok értelmében fegyelmi eljárást kell kezdeményeznem.

 

Monok Tibor a klub honlapján keresztül üzent a szurkolóknak:

 

Kaposvár azok közé a városok közé tartozik, ahol korrekt szurkolás folyik, és a Klub pedig azon kevesek közé, akik ebben az évben még nem kaptak büntetést. Tavaly is 1x fizettünk büntetést, azt is idegen pályán való köpködés miatt. Szeretném megkérni a Szurkolókat, hogy őrizzük meg ezt az értékünket, mert fölösleges pénzkidobás. A játékvezetők szidásával nem érünk el semmit. A játékvezető a mérkőzés része, a sportághoz hozzá tartozik. Ők is hibáznak. A játékosokat sem szidjuk, ha elhibáznak egy dobást vagy egy büntetőt. Ha egy csapat lélektelenül játszik, akkor kifütyülik. Ha méltatlannak érezzük a játékvezető ítéletét, akkor arra is fütyülni kell, vagy fujjogni, nem pedig szidalmazni. Kérem, hogy a "három hülye" és a "mocskos csalók" kifejezéseket semmikor, semmilyen körülmények között ne használjuk.

Címkék: Monok, kkk, kosárlabda, sport