A második félidő hajrájában esett góllal már 4-1-re vezetett a Puskás Ferenc Akadémia a kaposváriak ellen a 16 éven aluliak hétvégi bajnokiján. A vendégek 1-1-es félidő után fokozatosan felőrölték a hazai zöld-fehérek ellenállását, és végül 4-1-es győzelmet arattak.

- A srácok azokon a posztokon ahol ma bevetettem őket tulajdonképpen hetven percig teljes mértékben egyenrangú ellenfelei voltak a Felcsútnak, akik csak-csak egy más minőséget képviselnek ebben a bajnokságban. Sajnáltam, hogy a végén, sem cserével, sem bekiabálással nem tudtam segíteni a csapatomnak, mert bemenni nem tudtam közéjük, megvagyok velük ma elégedve és azon dolgozunk, hogy jövőhéten a Videoton ellen egy még izgalmasabb és esetleg gólokban és pontban is eredményesebb mérkőzést tudjunk játszani - mondta Deákvári Antal, az U16-os Bene Akadémia vezetőedzője.

A hazai gólt Rácz Ervin szerezte a 19. percben.

- Elég furcsa körülmények között alakult, de aztán a végülis a sporttárs befújta a 11-est, aztán egy kis szerencsével sikerült is értékesítenem. Ott még azt hittük, hogy lehet valami, de a végére elfáradtunk - mondta Rácz Ervin a csapat játékosa.

A tizenhatévesek után jöhetett az U18-asok meccse, ahol szintén a felcsúti Puskás Akadémia volt az ellenfél.

- Igazából a mai mérkőzéstől azt várom, hogy a srácok tisztesen helyt álljanak, egy nálunknál jobb csapattal fognak játszani. Azt amit kértem tőlük a mérkőzés előtt, ha azt megcsinálják, akkor biztos vagyok benne, hogy a végén tisztes helytállásról lehet beszélni - tette hozzá Horváth Zoltán, a BFLA U18 vezetőedzője.

Az első félidő végén még 1-1-et mutatott az eredményjelző, majd a jöhetett az igazi gólparádé. Hat gól is esett a második félidőben, így alakult ki az 5:3-as eredmény - a vendégek javára.A kaposvári oldalon Kozics Barnabás lőtt egy duplát, Gyepes Péter pedig egyszer talált a hálóba.

Címkék: puskás, akadémia, rákóczi, sport