A kaposvári születésű Csik Ferenc 1936-ban szerzett olimpiai bajnoki címet Berlinben. Kaposvár városa és a Kaposvárért Közalapítvány a sokoldalú gyorsúszó bajnokról nevezte el olimpiai támogatási programját, amely napjaink helyi ötkarikás reménységeit segíti. A 2016-os riói olimpiára több sportolónk is kijuthat, őket segíti ez az alap.  A Csik Ferenc Olimpiai Támogatási Programot

csík ferenc

Pataki Fanni úszó, Gyenesei Leila öttusázó, Dudás Dániel úszó, és Borsos Dávid birkózó kapott anyagi segítséget.

-Akkor lesz ez a program igazán sikeres, ha minél több kaposvári tartja fontosnak, hogy támogassa az olimpiai reménységeinket - mondta Szita Károly polgármester. Hozzátette: Kaposvár büszkén áll a fiatal bajnokok mellé, hiszen régi vágya a városlakóknak, hogy az olimpián sajátjainkért szurkolhassunk. De a cél, hogy a támogatói körhöz csatlakozzanak kaposvári cégek, vállalkozások vagy magánszemélyek. Akár 100 forint is segíthet, s ezzel bárki részese lehet a sikernek.

Már több céggel is folynak a tárgyalások, jövő pénteken írják alá az első szerződéseseket a programot támogató kaposvári vállalkozásokkal.

- Ez nekem nagyon sok segítséget jelent, mert napi hat és fél órát edzek, nincs alkalmam pénzt keresni edzésen kívül. Mindenképpen jó, hogy azt csinálom, amit szeretek, és a város támogat is - árulta el Dudás Dániel.

A kezdeményezésről bővebben a Csik Ferenc Olimpiai Támogatási Program hivatalos facebook oldalán lehet olvasni.

Címkék: támogatás, csík, ferenc, olimpia, kaposvár, sport