Feladták a leckét a kaposváriaknak a szezon utolsó nemzetközi találkozóján: a négyes döntőbe kerüléshez le kellett volna győzni a tíz forduló után is veretlen Posojilnicát.

Az ősszel a Bajnokok Ligájában edződött osztrákokat sikerült meglepni a meccs elején. Juhász és Bozóki kezdte a pontgyártást, és sikerült állandósítani az egy-két pontos előnyt. A vendégek 12:12-nél fogták be ellenfelüket, majd sokáig felváltva estek a pontok. 18:20-nál időt kért Demeter György vezetőedző, ami beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A Fino gyorsan egyenlített, Geiger nagy blokkja után pedig újra átvette a vezetést. 23:23 után újra a somogyiak csapatkapitánya következett.

A Fino a térfélcsere után is tartotta a lépést a nemzetközi porondon is jegyzett, neves ellenféllel. Az első technikai szünetben 7:8 volt az állás, a másodikban viszont már öttel vezetett a vendéggárda. A kaposváriak Németh Ferenc pontjaival eredtek az osztrákok nyomába, és végül 21 pontot gyűjtöttek.

A harmadik játékrészben remek kezdést produkált a Fino. Bozóki ász-nyitása és Juhász blokkja után 4:1-re vezettek a fiúk, Dávid Csanád megmozdulása nyomán pedig már 7:3 állt a táblán. A négypontos előnyből azonban pár perc alatt négypontos hátrány lett, és innen már nem állt fel csapatunk. A Posojilnica 17:24-nél mérkőzéslabdához jutott, Koncilja pedig pontot tett a csata végére.

Nem sikerült tehát a bravúr, elmaradt a győzelem, így a Fino nem jutott be a Közép-európai Liga négyes döntőjébe.

Együttesünk 4 győzelemmel, 8 vereséggel, 13 pontot gyűjtve, hat ponttal megelőzve a kecskemétieket, az ötödik helyen fejezte be a küzdelmeket. A Fino legközelebb február 15-én lép pályára Békéscsabán: a Magyar Kupa döntőjében a Kecskemét lesz az ellenfél.

Címkék: liga, mérkőzés, fino, röplabda, kaposvár, sport