Az egész napos eseményen kiderült: a megye asztaliteniszezői továbbra is egy nagy és összetartó családot alkotnak.

A somogyi asztaliteniszsportban már hagyomány, hogy az egykori kiváló edzőről, Balogh Józsefről elnevezett emlékversenyen búcsúztatják az óévet. Így volt ez 2013 végén is. Az egész napos program a serdülők és a szülők küzdelmével kezdődött. A fiatalok között Tollas Vivien és Cseke László, a szülők mezőnyében pedig Vargáné Juhász Anett és Tollas István szerezte meg az első helyet.

Délután az amatőr felnőttek vették át a főszerepet. A Kaposvári Asztalitenisz Club és a Somogy Megyei Asztalitenisz Szövetség rendezvényére három megyéből érkeztek sportbarátok. Kaposváron kívül Komlóról, Dombóvárról és a Balaton partjáról is voltak nevezők, összesen 85-en indultak.

A viadal keretein belül a 2013-as megyei körverseny legjobbjait is köszöntötték. A Kaposvári Asztalitenisz Club pedig a legtöbbet fejlődő utánpótlás versenyzőjét díjazta.

- Én egy olyan személy vagyok, aki az első szettben tud jól játszani, a másodikban már nem. Az edzőm azt mondta, hogy fejlődtem, amire büszke vagyok. Sok jót mutatnak nekünk, jó helyen edzhetünk, és én is inkább haladok előrefelé, mint hátra - mondta Tóth Veronika.

A 12 éves Tóth Veronika továbbra is szeretné komolyan űzni ezt a sportágat.

A sportág megyei szövetsége az elmúlt évben is megtette a magáét, így az asztalitenisz szerelmesei jó néhány versenyen rajthoz állhattak.

- Sikerült minden versenyünket megrendezni. Ez sikernek tekinthető. Sok tervünk van, amit szeretnénk megvalósítani, de nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ezt megtehessük. Optimistának kell lenni, bízni abban, hogy a jövő év  jobb lesz, mint az idei - árulta el a Somogy Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke, Domján Tamás.

A felnőttek között végül a kaposvári Garbóczi Tünde és a dombóvári Papp Endre szerezte meg az első helyet. Az amatőrök 2014-ben sem maradnak erőpróbák nélkül: a megyei körversenyt ismét megrendezi a szövetség.

Címkék: ping, pong, asztali, tenisz, verseny, somogy, sport