Csapatunk a bátortalan kezdést követően az első félidő végére hét góllal elhúzott, és a szünet után még tovább tudta növelni az előnyét. A kapusban klasszis teljesítményt nyújtott a 23 esztendős Futaki Hajnalka.



Az öthetes bajnoki szünetben nem titkoltan a Fehérvár elleni hazai mérkőzésre készültek a cápalányok. Ahogy Golovin Vlagyimir vezetőedző fogalmazott még novemberben: a szezon egyik legfontosabb összecsapása várt a társaságra. Nos, a látottak alapján elmondhatjuk, hogy a csapat nagyszerűen felkészült ellenfeléből, és mindez éles helyzetben, a pályán is kiderült.

Telt ház előtt lépett pályára a két együttes, és a jó erőkből álló vendégek kezdtek jobban. Az első gólt ugyan Szabadfi dobta a 3. percben, nem sokkal később azonban már 5-2-re vezetett a Fehérvár. Golovin mester időt kért, aminek rövid időn belül meg is lett az eredménye: Németh Csilla egyenlített, Bogdanovic találata után pedig már 6-5 állt a táblán. A siófokiak ezután már nem adták ki a kezükből az előnyt: egyre bátrabban és pontosabban kézilabdáztak, a kapuban pedig Futaki Hajnalka szó szerint lehúzta a redőnyt. A siófoki hálóőr hol kézzel, hol lábbal hatástalanította a vendégek próbálkozásait, és egy idő után az FKC házi gólkirálynője, Tlinger is eltűnt a mezőnyben.

Időközben lányaink a támadásokban is jeleskedtek, és a 22. percben, Léránt gólja után már hárommal jártak előrébb, Futaki remek passza után pedig Szabadfi alakította 11-7-re az állást. A félidő hajrájában sem volt megállás, így a somogyiak 16-9-es állásnál térhettek pihenőre.

A siófoki együttes a szünet után sem fogta vissza magát: egy ideig tartotta előnyét, majd ráerősített, és nem maradt el a vaskos meglepetés, azaz a nagy gólarányú diadal sem.

Bemelegítésként Futaki kivédte Tilinger büntetőjét, a 45. percben pedig már számolhatott a hazai publikum. Dajka góljával ekkor nőtt tíz gólra a két együttes közti különbség. Dajka gyorsan betalált még egyszer, majd Erdősi következett, és az utolsó percekben sem kellett attól tartanunk, hogy felzárkózhat a kedvét vesztő Fehérvár. Léránt és Bogdanovic pontosan célzott távolról, az örömteli, 33-21-es végeredményt pedig Szalai Babett alakította ki.

A lefújás után a közönség hosszú percekig ünnepelte a csapatot. Azt az együttes, amely pompás karácsonyi-újévi győzelemmel lepte meg híveit. Ez a siker erőt és hitet adhat a folytatáshoz, és nem mellékesen igen fontos két pont került a zsákba.

„Az első percek után megnyugodtunk, ezután pedig az előzetesen megbeszéltek szerint játszott a csapat. Futaki Hajnalka klasszis teljesítményt nyújtott. A szezon egyik legfontosabb mérkőzését nyertük meg” - összegzett Golovin Vlagyimir vezetőedző.

Siófok KC-Galerius Fürdő–Fehérvár KC 33–21 (16–9)

Siófok, 400 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi

SIÓFOK: Futaki - Lukács 3, Németh Cs. 3, Szabadfi 1, Léránt 6 (1), Bogdanovic 8 (3), Erdősi 2. Csere: Szalai B. 4, Szamoránsky A. 3, Dajka 2, Schneider 1. Edző: Golovin Vlagyimir

FEHÉRVÁR: Kiss É. - Azari 3, Hajduch 2, Mayer Sz. 2, Siti E. 2, Tilinger 8 (3), Vaszari 1. Csere: Trimmel (kapus), Kazai 2, Horváth B. 1, Benzal, Emberovics, Herr A. Edző: Pal Oldrup Jensen

Az eredmény alakulása: 6. perc: 1–3, 10. perc: 2–5, 14. perc: 7–6, 17. perc: 8–7, 24. perc: 12–8, 34. perc: 17–10, 40. perc: 19–12, 46. perc: 22–12, 49. perc: 26–14, 55. perc: 28–20.

Kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc

Hétméteresek: 4/4 illetve 4/3

Címkék: Galerius, skc, lány, Siófok, siker, kézilabda, női, sport