Tizenkét győzelem, és mindössze egyetlen vereség: ez a Dzunics Braniszlav vezette Atomerőmű eddigi mérlege a bajnokságban. A két csapat legutóbbi mérkőzése 97-73 arányú paksi sikert hozott a pontvadászat 3. fordulójában.

- Egy nagyon erős keret jött létre Pakson, nagyon jó edzővel. Dzunics nagyon összerakja őket mindig, ugye nagyon sok munkát fektetnek bele, aminek meg is van az eredménye. Ők az egyik esélyesek a bajnoki címre. Mindenképpen meg szeretnénk állítani őket és a közönségnek örömet okozni - mondta Kiss Kornél.

A KKK a legutóbbi hazai bajnoki mérkőzését elveszítette a Kecskeméttel szemben, Zalaegerszegen viszont - a visszetérő Hrovje Puljkoval a soraiban - már nyerni tudott.

- Mindenképpen sokat segít, hiszen a pontokkal mindig gondunk volt. Kevés pontot dobtunk és ő ebben azért nagy segítséget nyújt. Mindenképpen a külső dobásokra oda kell figyelnünk a mérkőzésen, mert egy olyan védekezési taktikát dolgozott ki a Dzunics, ami ellen ez lehet a fő fegyverünk, és azért mindenképpen meg szeretnénk verni őket - tette hozzá Kiss.

A héten még európai kupameccset játszó paksi kosarasok is rendkívül kemény mérkőzésre számítanak.  

Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, a kaposváriak jó erőkből állnak. A héten egy oroszországi kupameccset is játszottunk, ezért sem lesz könnyű dolgunk. Ettől függetlenül természetesen csak a győzelemmel lennék elégedett  - mondta az Atomerőmű SE játékosa, Eilingsfeld János.

A szombaton 18 órakor kezdődő rangadó mellett egyéb ínyencségek is várják a kosárlabda-barátokat. A Kaposvári Kosárlabdázók Köre SE és a Városi Sportcsarnok szervezésében délelőtt 10 órai kezdettel megtekinthető lesz a KKK nyilvános edzése, majd a klub U14-es, U16-os és U23-as együttese is pályára lép. A napot játékos vetélkedő is színesíti, emellett forralt borral és egyéb meglepetésekkel is várják a nézőket. Az igazi karácsonyi ajándék persze az lenne, ha a csapat egy óriási bravúrt bemutatva legyőzné a listavezetőt.

Címkék: kosár, kkk, karácsony, somogy, sport