A kabinet előtt lévő javaslat huszonhat létesítmény felújítását és kibővítését irányozza elő a 2016-ig terjedő időszakban. A projekt költsége több mint huszonegymilliárd forint lenne - adta hírül a nol.hu.

rákóczi


A napilap információi szerint a legtöbb pénzt a Honvéd kaphatná, amelynek nyolcezer néző befogadására alkalmas stadionjára ötmilliárd forintot szánnak. Az NB I-es csapatok közül nem csupán a fővárosi klub örülhetne: a liga minden olyan résztvevője szerepel a kedvezményezettek sorában, amely eddig kimaradt az „osztásból”.

Az FTC és a Debrecen, valamint a Felcsút otthona hamarosan elkészül, szépül a Mezőkövesd miniarénája, s bejelentették már a szombathelyi, a székesfehérvári, valamint a miskolci beruházást is. E projektek több tízmilliárdos forrást igényelnek, s akkor nem számoltunk a Puskás Ferenc stadion újjáépítésével, amely – a legóvatosabb becslések szerint is – több mint ötvenmilliárd forintba kerülhet.

A lista bővülhet most tovább – a többi közt – a pécsi (egymilliárd forintos ráfordítás), a kaposvári (800 millió) vagy a paksi létesítmény (800 millió) újjáépítésével.

Érdekesség, hogy a két körben összesen 800 millió forinttal megtámogatott Mezőkövesd is számolhatna még extra 120 millió forinttal. Mi több, a másodosztály tagjainak is van okuk az örömre. Az élvonalbeli múlttal büszkélkedő klubok közül a Nyíregyháza, a Zalaegerszeg és a Vasas egymilliárd forintot, a Békéscsaba 800 milliót kasszírozhat.

Címkék: stadion, fejleszt, millió, pénz, Rákóczi, sport, Kaposvár