Szerb Bence snowboard


A Dél-Dunántúlon egyedülálló az a kezdeményezés, amibe néhány éve belevágott a Team Kaposvár Egyesület. A sportklub sí- és snowboard-oktatást indított az érdeklődő fiataloknak, és a gyerekek melegben, jó körülmények között gyakorolhatnak.

A szárazedzéseket a Berzsenyi iskola tornatermében tartják, és a résztvevők egy osztrák tematika szerint haladnak.

- A szezonunk úgy épül fel, hogy először a szárazedzéseken készítjük fel a gyerekeket a havas foglalkozásra. Olyan koordinációs gyakorlatokat csinálunk, ami angyban elősegítik a későbbi havas edzések eredményét. A gyerekek nagy kedvvel csinálják, itt csapatösszetartás van és egy olyan ügyeség-fejlesztés, amelyet később a pályán használunk - Szerb György okleveles síoktató, Team Kaposvár SE.

- Az eleje kicsit könnyebb, bemelegítünk, utána vesszük fel a görkorcsolyát. Könnyebb, aztán nehezebb a görkorcsolyával is - Dér Attila, Kaposvár.

Az ifjú sportolók védőfelszerelésben, speciális eszközökkel tréningeznek, és folyamatos a fejlődésük.

- Itt a játék és a komoyl tanulás vegyesen jelenik meg. az ooptimális az 5 éves kor, de az a legjobb, ha valaki négy évesen elkezd ismerkedni a sporttal, 5-6 évesen pedig megtanulja, az az optimális időszak - tette hozzá Szerb György.
A fő cél az, hogy a gyerekek megszeressék a téli sportágakat.

- Azért szeretem a sízést, mert gyorsan lehet menni, és jó a hóban lecsúszni, és ez nekem nagyon tetszik - mondta Dér Attila.

A Team Kaposvár sportolói a szárazedzések után a havas pályákon is kipróbálhatják majd magukat: decembertől márciusig Mariborban és Roglán gyakorolnak majd hétvégi edzéseken, illetve edzőtáborokban.

Címkék: sportok, snowboard, téli, somogy, kaposvár