kvk


Villamrajtot vett a Fradi elleni bajnokin a Kaposvári Vízilabda Klub. Berta duplájával, valamint Juhász-Szelei és az egykori ferencvárosi kedvenc Kincses Attila góljaival öt perc elteltével már 4-0-t mutatott az eredményjelző. A folytatásban Szabó Botond szépített, majd a második negyed elején az olasz Camoglit is megjárt Martin Tyler is betalált a zöld-fehérektől.

A Honvéddal hat bajnoki címet is elhódító Kovács Olivér bombája után újra hárommal vezetett a KVK, az 5-3-as félidei eredményt a Fradi ausztrál légiósa Joel Swift állította be. A harmadik negyed hajrája a Ferencvárosé volt, a vendégek 7-4-ről 7-6-ra zárkóztak fel.

A záró negyedtől mindenki kiélezett küzdelmet várt, a hazai játékosok viszont erre alaposan rácáfoltak: Benic, Kincses, valamint Kovács találataival 11-6-ra húztak el és ezzel el is döntötték a mérkőzést. Dőry Farkas gólja már csak hab volt a tortán.

A KVK végül 12:8 arányú sikert aratott. A hazaiak remek csapatmunkájáról mindent elmond, hogy öt játékos: Berta, Juhász-Szelei, Kovács, Kincses és Benic is duplázni tudott a mérkőzésen, Szécsi Zoltán pedig nagyszerű védésekkel tett hozzá a szép sikerhez.

Nézzék meg összefoglalónkat a mérkőzésről:


Fekete Szilveszter, vezetőedző, Kaposvári VK: Jól védekeztünk, szervezetten, fegyelmezetten, nem nagyon tudtak vele mit kezdeni, szerintem ennek, hogy fegyelmezett volt a társaság, a helyzeteket úgy ahogy belőttük, a fórokat nem, különösen a kettős emberfórt, de úgy ami más adódott azt elég jól kihasználtuk, ők meg kevésbé a mai napon.

Varga Zsolt, vezetőedző, Ferencváros: Nagyokat védett a Zoli, tehát alapvetően ez volt ami meghatározta a mérkőzést, annak ellenére, hogy volt egy ilyen beleszaladtunk, az első fele a vízilabdában, az hogy most 4-0, 5-0-lal indulunk teljesen mindegy, feljöttünk szépen, utána meg az utolsó negyed sajnos ilyen szétcsúszott lett, valószínű elfáradtunk, ma keveset cseréltem nagyon.

A KVK a 22-szeres magyar bajnok Ferencváros elleni sikerével maradt ugyan kilencedik a tabellán, de már csak egy pont választja el a csapatot a hatodik Debrecentől.

Címkék: ferencváros, klub, kaposvári, vízilabda, sport