Az eddigi kilenc bajnoki mérkőzéséből csak kettőt játszhatott hazai pályán a  Nyíregyháza, a szabolcsiak elsősorban ebben látják gyengébb szereplésük okát. A KKK az NB I/A csoportos tabella harmadik helyén áll, és ezúttal is győzelemre készül.

- Nehéz mérkőzésre számítunk, ne tévesszen meg senkit, hogy az utolsó helyen állnak, egy egész jó csapatról van szó, aki nagyon jó külföldiekkel rendelkezik, plusz az edzőjüket ismerve mindenképpen felkészülnek a mi játékunkból - Kiss Kornél, Kaposvári KK.

- Ugye próbálunk folyamatosan hétről-hétre természetesen mindenki a videóelemzésen megbeszélni a hibákat, miben kell javulnunk, miben kell fejlődnünk, ez az edzéseken már igen jól megy, és azt gondolom, hogyha ez amit látok az edzésen, ez egyszer megjelenne a mérkőzésen is, akkor elviekben bármi történhet, és akár meglepetést is okozhatunk - Horváth Imre vezetőedző, Marso-Vagép NYKK

Horváth Imre korábban a kaposváriaknál is edzősködött. Kiss Kornélék ebből akár még profitálhatnak is.

- Nagyjából ismerjük őket, és a játékukat és a rendszerüket, hiszen az edzőjük itt is volt nálunk, szóval azért ismerjük. Volt személyi változás náluk, ugye jött a Doyne, ami mindenképpen lendített a csapatukon, úgyhogy úgy érzem tényleg egy jobb játékot játszanak, mint az első pár fordulóban, úgyhogy tényleg egy jobb csapatról van szó - tette hozzá Kiss Kornél.

Ami a sérülteket illeti, hazai oldalon Dávid Gergely biztosan nem játszhat vasárnap, de Hrvoje Puljko szereplése is kérdéses még. Az elmúlt évtized statisztikái alapján a két csapat összecsapásaiból szinte mindig az jött ki győztesen, amelyik épp hazai pályán játszott. A KKK-Nyíregyháza mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a kaposvári Városi Sportcsarnokban.

Címkék: basketball, klub, nb1, kaposvári, kosárlabda, sport