Böjtös Dávid góljával már 2-0-ra vezetett a hazai pályán játszó Nagyberki a Balatonkeresztúr ellen a megyei első osztályú bajnokság őszi záró fordulójában. A folytatásban is lendületben maradtak a vendéglátók, és egy újabb rúgott góllal el is döntötték a három pont sorsát.  

A gólszerző, Ivusza Gábor nagy erőssége a berki csapatnak. Az NB II-t is megjárt támadó 11 találattal a harmadik helyen áll a góllövőlistán.  

- Úgy mentünk neki ennek a mérkőzésnek, hogy szépen szeretnénk zárni ezt a félszezont, úgy gondolom, hogy jó játékkal még ilyen talajon is szép akciókat vezetve teljesen megérdemelten nyertünk még ilyen arányban is - Ivusza Gábor, FC Nagyberki.

- Azt gondolom, hogy ma minden csapatrészben jobban futballoztunk. Ma volt kedvük játszani és ha van kedvük játszani, akkor nagyon sok csapatnak tudunk mi kellemetlen perceket szerezni, ma egy ilyen mérkőzés volt, amikor jól játszottunk, sok helyzetünk volt, gyakorlatilag az ellenfelünknek kapuralövése nem volt - Gáspár András edző, FC Nagyberki.

Az FC Nagyberki győzelme ellenére maradt a hatodik helyen, de mindössze csak négy pont választja el őket a harmadik Marcalitól. A listavezető Nagybajom 3-1-es sikerrel fejezte be az őszi szereplését Balatonszárszón, míg a második Balatoni Vasas otthon verte 6-1-re az újonc Berzencét. Remek félévet produkált a Kaposmérő, Meksz Gyula tanítványai a negyedik helyről várják a tavaszi folytatást.

Ami az alvéget illeti: a Balatonszárszó három ponttal szerénykedik az utolsó helyen, de a kiesés veszélye fenyegeti a Somogyjád, a Tab és a Somogyvár csapatát is. A góllövőlista élén 15 forduló után a Nagyberki csatára, Reszli Gábor áll 14 találattal.  

Címkék: somogy, megyei, 2013, sport, tél, labdarúgás