Visszafogottan kezdett mindkét csapat, olyannyira, hogy az első igazán veszélyes helyzetre egészen a 31. percig kellett várnia, a mintegy 200 kilátogató nézőnek. Ekkor a győri Marek Strestik szánta el magát lövésre, amit bravúrral fogott Rusák Edvárd, a kipattanóra azonban érkezett Mevoungou aki kishíján az üres kapuba pofozta a labdát. A nagy kavarodás végén aztán tisztáztak valahogy a védők. Az első félidőben nem is történt más említésre méltó momentum.

A fordulás után aztán valamivel nagyobb iramra kapcsoltak a csapatok. Az 56. percben meg is szerezte a vezetést a vendég csapat, Strestik fejesével. Egy szöglet utáni beadást tovább hárman is tovább fejeltek az ötösön belül, míg végül Rusák hálójában kötött ki a labda. 0-1.

Sokat nem kellett várni az újabb gólra sem. A 65. percben szintén egy szögletből indult az akció, amikoris a csereként beállt Rudolf vezetette be a 16-oson belülre a labdát, középre lőtte, amit Jánvári a saját kapujába pöccintett. 0-2.

A 70. percben Albert Ádámot felrúgták a tizenhatoson belül, így tizenegyeshez jutott a Kaposvár, amelyből Oláh Lóránt be is talált, visszahozva a meccsbe a Rákóczit. A Rákczi mindent megtett az egyenlítés érdekében, ám Lubos Kamenár kapuját már nem tudták bevenni, így az ETO 2–1-es előnyről várhatja a jövőheti visszavágót.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–GYŐRI ETO 1–2 (0–0)

Kaposvár: Rusák – Okuka, Petrache, Albert, Jánvári – Addo (Lucas, a szünetben), Pavlovic, Thian, Dominic – Oláh L. (Haruna, 87.), Vrucina (Böjte, 67.) Vezetőedző: Prukner László

Győri ETO: Kamenár – Wolfe (Dinjar, a szünetben), Kamber, Djordjevics, Lang – Pátkai, Mevoungou – Martínez, Varga R., Andrics (Rudolf, 56.) – Strestík (Lázok, 67.) Vezetőedző: Pintér Attila

Gólszerző: Oláh (70. – 11-esből), ill. Strestík (59.), Jánvári (65. – öngól)

Nézzék meg a gólokat és az edzői értékeléseket:

 

Címkék: eto, győri, 2013, rákóczi, kaposvári, sport