A nagymúltú körmendi csapat három győzelemmel és öt vereséggel a kilencedik helyről várta a hétvégét, és hazai környezetben, egy új centerrel a soraikban, nyilván nyerni szerettek volna.

A KKK játékosai jó hangulatban készültek az összecsapásra. A sikerek is egységessé kovácsolták a társaságot. Így a sérüléssel bajlódó horvát Puljko-t nélkülözve is egy ponttal a vasi gárda fölé kerekedtek.

A mérkőzést a KaposPonton percről percre itt közvetítettük. A delfinek.hu beszámolója szerint is szinte végig vezetve szerzett újabb bravúros győzelmet a Körmenden pályára lépő Kaposvári KK az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokság 9. fordulójában.

Inkognito Fashion Körmend BC–Kaposvári KK 77–78 (22–19, 18–29, 16–13, 21–17)

Körmend, Városi Sportcsarnok, 1800 néző. Vezette: Vígh P., Török R., Gál J.

Inkognito Fashion Körmend: Moore (6), Sonyák (5/3), Ferencz (23/9), Török (6), Rakosevics (18). Csere: Grebenár (5), Fodor G. (4), Kusnyer (-), Kutasi (10/3). Vezetőedző: Hencsey Tamás.

Kaposvári KK: Hinnant (11/3), Fodor M. (17/9), Jancsikin (5/3), Hendlein (15), Chism (27/3). Csere: Kiss K. (3), Horváth M. (-), Kovács S. (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Nagy volt a várakozás, hogy végül is kik játszhatnak majd, akár egészségügyi, akár adminisztrációs okok miatt. Nos, a körmendieknek végül nem sikerült elintézni a frissen – próbajátékra – igazolt Muhammad El-Amin papírjait, így a Jeremy Fears helyére érkező kosárlabdázó nem állhatott Hencsey Tamás vezetőedző rendelkezésére. Rajta kívül Farkas Attila és Sömenek Martin is sérülés okán szintén csak civilben figyelhette társait.

A kaposváriaknál a szintén sérült Dávid Gergely mellett Hrvoje Puljko sem tudott játékra jelentkezni még, így nélkülük vette fel a harcot a somogyi csapat. Az eredményjelző meghibásodása miatt késve kezdődött az összecsapás.

Címkék: Körmend, vendég, sérült, pont, siker, kosárlabda, meccs, KKK, sport