Ahogy már megszokhattuk: a zselici gyalogtúra zárta a Zöldpont Életmódklub éves programját. Szép számmal gyülekeztek a mozogni vágyók a Gárdonyi iskola előtt, és mindenki jól felkészült az indulásra.

- Akik járnak a rendezvéyneinre, ismerik a távokat. A 7 kilométeres a Töröcskei-tó felé, a 17 kilométeres a parkerdőket járja be, a nagy túra elmegy egészen Ropolyig, ez 30 kilométer - Fodor Péter elnök, Kaposvári Zöldpont Életmódklub.

A szervezők három távon hirdették meg a próbát. Ezúttal is sikerült megmozgatni az időseket és a fiatalokat egyaránt.

- Elkészültek a pólók, akik három eseményen részt vettek, megkapják. Túránk része a Somogy megye teljesítménytúrázója mozgalomnak. Aki 12 teljesítményből nyolcon részt vesz, az egy kupát is átvehet - tette hozzá Fodor Péter.

A tapasztalatok szerint az indulók legnagyobb része jól választja meg a távot, így mindenki sikerrel célba ér ezeken a túrákon. A résztvevők nagy része a mozgás és a természet szépségei miatt vállalta a kihívást.

- Elég régóta csinálom, és elég fontos. A nyolcvanas években kezdtem el, és azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal csinálom, havonta két-három túrát - Hevesi Zoltán, Kaposvár.

Az őszi túra sikert aratott: a kellemes időben csaknem 300-an járták be a környéket. A Zöldpont Életmódklub vezetői már összeállították a 2014-es programot, és a hagyományokhoz híven tavasszal és ősszel is egymást értik majd a szabadidős erőpróbák a város környékén.

Címkék: zselic, pont, zöld, túra, 2013, sport