A Marcali-Nagybajom összecsapás mellett a Kaposmérő-Somogyjád derbi ígérkezett a legpikánsabb mérkőzésnek a megyei élvonal 13. fordulójában. Mindkét gárda jó formában várta a találkozót: a hazaiak szeptember 22-én kaptak ki utoljára, a Somogyjád pedig a rossz szezonkezdet után a legutóbbi öt meccséből négyet is megnyert.     

Prukner passza után Simon Máté már a hetedik percben vezetéshez juttatta a mérőieket. Simon a félidő hajrájában is betalált, majd Kollár a 61. percben végleg eldöntötte a találkozó sorsát. A Meksz-tanítványok győzelmükkel már az ötödikek, és mindössze három pont választja el őket a második helyen álló Marcalitól. A marcaliaknak köszönhetően rendkívül összesűrűsödött az élmezőny, hiszen a forduló csúcsrangadóján Laki góljával 1-0-ra legyőzték a listavezető Nagybajomot.

A Nagyberki némi meglepetésre 2-0-ra kikapott hazai pályán a Karádtól, a Balatonlelle és a Balatoni Vasas viszont hozta a kötelezőt a Berzence és a Balatonkeresztúr ellen. A pontvadászat a 14. fordulóval és a Balatonlelle-Balatoni Vasas rangadóval folytatódik szombaton.

Címkék: hajrá, labdarúgás, megye, bajnokság, foci, sport