balatonátúszás_MTI_szigetváry zsolt

Helyszíni tudósítónk szerint nagyon sok volt az első úszó. Idén a köztévé csinos műsorvezetője Jegyes Tóth Kriszta és a brit nagykövet is nekivágott. Jonathan Knott valamivel több mint két óra alatt teljesítette az 5200 méteres távot. Akciója során adományokat is gyűjtött, a befolyt pénzből életmentő felszereléseket vesznek és szakmai továbbképzéseket tartanak a vízimentők számára. A brit nagykövet is teljesítette az 5,2 kilométeres távot és .

Az idei, 31. Balaton-átúszáson 7740-en vettek részt Révfülöp és Balatonboglár között.

11 óráig ötezren álltak rajthoz. Az első turnus nyolc óra előtt indult el, az utolsót kettő körül indították.

 

 

Nagy kő esett le a szívükről a Balaton-átúszás szervezőinek és a regisztráltaknak is, hiszen korábban két ízben is el kellett halasztani (ekkor és ekkor) az erőpróbát. Az időjósoknak most igazuk lett: a tó vize 25 fokos, ideális az úszáshoz. A levegő hőmérséklete 30 fok, ez is kedvez a táv megtételének. A szél csupán néha erősödik fel, de helyszíni tudósítónk szerint, ez sem zavaró.

 

A profik egy, a közepes úszók három, a "gyengébbek" öt óra alatt szoktak teljesíteni a megmérettetésen.

Az úszók egy vitorlásokból és csónakokból rögtönzött "folyosóban" haladnak, így a biztonságuk garantált. Dél előtt egy órával háromszázan értek célba.

 


Kattintson a képre és nézze meg galériánkat! H. Szabó Sándor (ORFK) felvételeiből szemezgettünk.Kattintson a képre és nézze meg galériánkat! H. Szabó Sándor (ORFK) felvételeiből szemezgettünk.Kattintson a képre és nézze meg galériánkat! H. Szabó Sándor (ORFK) felvételeiből szemezgettünk.Kattintson a képre és nézze meg galériánkat! H. Szabó Sándor (ORFK) felvételeiből szemezgettünk.Kattintson a képre és nézze meg galériánkat! H. Szabó Sándor (ORFK) felvételeiből szemezgettünk.Kattintson a képre és nézze meg galériánkat! H. Szabó Sándor (ORFK) felvételeiből szemezgettünk.Kattintson a képre és nézze meg galériánkat! H. Szabó Sándor (ORFK) felvételeiből szemezgettünk.Kattintson a képre és nézze meg galériánkat! H. Szabó Sándor (ORFK) felvételeiből szemezgettünk.Kattintson a képre és nézze meg galériánkat! H. Szabó Sándor (ORFK) felvételeiből szemezgettünk.Kattintson a képre és nézze meg galériánkat! H. Szabó Sándor (ORFK) felvételeiből szemezgettünk.Kattintson a képre és nézze meg galériánkat! H. Szabó Sándor (ORFK) felvételeiből szemezgettünk.Kattintson a képre és nézze meg galériánkat! H. Szabó Sándor (ORFK) felvételeiből szemezgettünk.
Kattintson a képre és nézze meg galériánkat! H. Szabó Sándor (ORFK) felvételeiből szemezgettünk.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

címlapfotó: Szigetváry Zsolt (MTI)

Címkék: megrendezik, elhalaszt, átúszás, szombat, előrejelzés, Balaton, sport