Csom István kilenc sakkolimpián képviselte Magyarországot, és 1978-ban, Buenos Airesben, válogatottunk tagjaként olimpiai bajnoki címet szerzett. Ezen kívül három ezüstérmet is elkönyvelhetett a csapat tagjaként hosszú és eredményes pályafutása során.

A nemzetközi nagymester január 11-én, pénteken 14 órai kezdettel „Kalandozás a 64 mező birodalmában” címmel tart előadást a kaposvári Vármegyeháza dísztermében, és egyebek mellett sakkpályafutásáról, nagy elődeiről, ellenfeleiről és sakktörténeti érdekességekről is beszél majd.

Ezt követően, 15 órától 25 táblás sakk szimultánt ad, melynek keretében a somogyi sakksport reprezentánsai mellett, ismert közéleti személyiségek, sportolók, színészek és politikusok is asztalhoz ülnek.

A szervezőktől kapott tájékoztatás alapján dr. Rosta István tudománytörténész, a Kaposvári Egyetem professzora; dr. Kerekesné Pytel Anna karnagy, a Zenekedvelők Egyesületének művészeti vezetője, Kőrösi András színész, a kaposvári Csiky Gergely Színház művésze, valamint Demeter György röplabdázó, szakedző, a Fino Kaposvár vezetőedzője és
Monok Tibor kosárlabdázó, edző, a Kaposvári Kosárlabda Klub ügyvezetője is összeméri tudását Csom Istvánnal.

A szervezők az érdekesnek ígérkező programra minden érdeklődőt szeretettel várnak.




Címkék: szimultán, Vármegyeháza, nagymester, közélet, sakk, sport