Mézgáék tavaly decemberi jótékony napjára több száz gyermek érkezett a megye minden részéből. például Igalból negyven halmozottan hátrányos helyzetű fiatal látogatott el a Matula-tanyára. A legkeresettebb ajándékok az elmúlt évben is a plüssjátékok és a ruhák voltak. A kaposvári focisuli szombaton tartja meg idei, karácsony előtti rendezvényét.
- Odáig fajult a világ, hogy sok család, kisgyerek rászorul a segítségre. Így karácsony körül nagyon sok ember lelkiismerete is megtisztul, és azt mondja, segít. Én ebben nőttem fel, és ezt vallom, és azért is vállaltam fel ezt az önkéntes hadjáratot, hogy aki idejön, várhatóan több száz kisgyerek, olyan karácsonyi hangulatot hangulatot varázsoljunk számukra, ami követendő lenne minden időben - a Kaposvári Mézga Pek-Snack Focisuli Klub klubvezetője, Horváth János.
Mézgáék pénzt most sem fogadnak el, de édességet, sportszert, ruhákat és játékokat szívesen várnak. A program 11 órakor a Matula-tanyán indul, majd a városi sportcsarnokban folytatódik két gálamérkőzéssel. Mézgáék ismét szeretnék összehozni az egykori kaposvári kedvenceket a maiakkal: a nap fénypontjaként, 12 óra 15 perctől a Rákóczi NB I-es futballcsapata teremfociban méri majd össze az erejét a Dream Teammel.

Címkék: Dream, decemberi, Mézga, Mézga focisuli, kaposvár, sport