Minden korosztályban és napjainkban már szinte minden távon népszerű szabadidős elfoglaltság a futás. A kaposvári utcai fesztiválokon rendre több ezren vesznek részt, a 27. Budapest Maraton különböző távjain pedig összesen 19 ezer 200-an álltak rajthoz. Az MG produkt Kaposvári AC női csapata kellemes meglepetésre a magyar bajnoki dobogó harmadik fokára állhatott fel.

- Titkon reméltük a dobogót, nem gondoltam vona, hogy sikerül. A csapat tagjai közül mindenki futott már maratont, nekem viszont ez volt az első, arra figyeltünk csak, hogy sikerüljön célba érni. Próbáltam úgy csinálni, hogy élvezzem, de egy vírusfertőzés miatt nem volt az igazi, de jó érzés, hogy megcsináltam - mondta az MG Produkt Kaposvári AC sportolója, Forró Zsófia.

A lányok elégedettek lehetettek szereplésükkel, ugyanis mindenki az eddigi legjobb egyéni eredményét érte el.

- A pálya elég nehéz, elég sok emelkedő volt benne, próbára tette az embert. Nem meredek emelkedők, de azért maraton közben ez fárasztó - mondta az MG Produkt Kaposvári AC sportolója, Lábodi Laura.

- Ez volt életem harmadik maratonja. Az elsőhöz képest nehezebben ment, az első volt eddig a legjobb. Küzdöttem a távval, fejben eldöntöttem, hogy megcsinálom, lépséről lépésre kerültem közelebb a célhoz, és beértem - mondta az MG Produkt Kaposvári AC sportolója, Nagy Mónika.

Menet közben természetesen át kell lendülni a holtpontokon, és ilyenkor sok minden megfordul az ember fejében.

- Soha többet, többet nem futok egy métert sem. Egy perccel később már meggondoltam, és úgy döntöttem, legközelebb jobban átgondolom, mikor kezdem el újra a maratoni távot - tette hozzá Nagy Mónika.

Forró Zsófia és Lábodi Laura idén a triatlonversenyeken is nagyszerűen teljesített, és az évadzáró erőpróba is jól sikerült.

- A triatlonversenyek augusztusban véget értek. nehéz volt rá felkészülni, mert több hosszú távú versenyen is szerepeltem, ez a ráadás volt, de szerencsére túlvagyunk rajta - tette hozzá Lábodi Laura.

A csapatversenyt egyébként a Budapesti Honvéd nyerte a Futóbarátok és a Kaposvári AC előtt. A három somogyi lány 10 óra 17 perc 25 másodperces össz-eredménnyel fejezte be a viadalt.

Címkék: Lábodi Laura, futók, MG Produkt Kaposvári AC, csapatverseny, siker, sport