A viadalra a megye minden részéből érkeztek fiatalok.

Ismét megrendezte rongyfoci fesztiválját a kaposvári Mézga Focisuli. Az Arany úti sportcentrum területén felállított pályákon kétfős csapatok mérték össze egymással az ügyességüket. Ezen a tornán a labda volt az igazán érdekes szereplő.

- Én ezt úgy mondom, főleg 61 évesen, amikor az ember nosztalgiázik. Egséz pici gyerek voltam, amikor elkezdtek rongyfocival játszani. euz a szegények sportja volt. kezdett előkerülni a fűzős labda, a de a rongylabda volt az, ami elő szokott kerülni a grundokon, ezzel fociztak a gyerekek. Ma egy érdekes jelenet volt. Aki ma került hozzánk, és megnézte a labdát, és azt mondta, hú de puha. Igen, egészen máshogy viselkedik, mint egy másik labda - mondta a Kaposvári Mézga Pek-Snack Focisuli Klub klubvezetője, Horváth János.

Ezen a tornán a gyerekek sokat tanulhattak, fejleszthették a gyorsaságukat és az ügyességüket is. Ez a műfaj főleg a kicsik körében népszerű.

- Egy éve focizok, jól megy, még nem kellett rámszólni egyszer sem. szeretem az edzéseket, passzolgatunk sokat és vannak tízperces meccsek - mondta a Kaposvári Mázga Pek-Snack Focisuli Klub focistája, Halász Gergely.

A 9 éves Halász Gergely külföldön találta magának példaképeket.

- Kedvenc csapatom a Real Madrid, kedvenc játékosom a Ronaldo, az Özil és a Modrics. A Ronaldot azért, mert nagyon technikás. A Modric nagyon jó középpályás, az özl nagyon sokat tud passzolni és nagyon jó középpályás - tette hozzá Halász Gergely.

Mézgáék időközben megkezdték szereplésüket az országos utánpótlás bajnokságokban is.

- Eljutottunk oda, hogy 200 gyerek van a suliban. az U17 U19-ben Horváth ádám vezetésével szerepelünk, én pedig az u15 U 13-mal az NB Ii-ben. ezen kívül a Bozsik programtól kezdve mindenben benne vagyunk az előkészítő csoportjainkkal - tette hozzá Horváth János.

A Pek-Snack Rongyfoci Fesztivál végén három korosztályban hirdettek győztest. Kategóriájában Löczi László és Szép Levente, Kinder Koppány és Nagy Balázs, valamint Németh Máté és Szilágyi Gábor teljesített a legjobban. A tervek szerint Mézgáék januárban, teremben újra megrendezik a nosztalgiázós focitornát.

Címkék: rongyfoci, Horváth János, Mézga Focisuli, utánpótlás, fesztivál, sport