Már a bevonuláskor is hatalmas taps fogadta a kaposvári versenyzőket és edzőjüket a hazai rendezésű országos bajnokságon. Pár másodperc múlva pedig már tátott szájjal figyelte a publikum a ló hátán bemutatott tornagyakorlatokat.

A Lovasakadémia SC sportolója, Tóth Ákos után csapattársa, Bence Balázs következett.

A két kaposvári versenyző elvarázsolta a zsűrit. Bence Balázs az első, Tóth Ákos pedig a második helyen végzett a juniorok között.

- Viszonylag jól sikerült. Mi is ugye az országos bajnoki címért jöttünk ide, vagyis hát itt voltunk, mert mi rendezzük a versenyt, és a legjobbakat próbáltuk nyújtani. A tavalyi csapatkűrünk a sóskuti Szárnyaló SE csapatával volt és ott volt ez az Elvises kűr, és onnan mentettük az ötletet - mondta a Lovasakadémia SC Kaposvár versenyzője, Bence Balázs.

A sóskutiak is részt vettek a kaposvári rendezvényen. A női mezőnyben a junior korú Németh Blanka számított a legnagyobb favoritnak.

- Eddig mentem egyéni kűrrel, most következik még csapatkűr és még páros. Egyéni kűrben minél több nehéz elemet próbáltam beletenni és ezt a zenével együtt. rszágos bajnoki címért jöttem ide, és remélem, hogy ezt sikerül is akkor majd megszerezni - mondta a Szárnyaló Lovassport Egyesület, Sóskút sportolója, Németh Blanka.

Németh Blankának sikerült teljesítenie célját, és országos bajnok lett. Ebben a kategóriában a kaposvári Somogyi Eszter végzett a második helyen. A Lovasakadémia SC edzője - aki egyben a válogatott szövetségi kapitánya is - elégedett volt tanítványai szereplésével.

- Én úgy gondolom, hogy jól sikerült mindenkinek a szereplése. Kisebb hibák voltak, de azt hiszem, hogy szezon végén ez már megbocsátható. Szerencsére, már majdnem lement a verseny, úgyhogy mondhatom, hogy sérülésmentesen, és minden, amitől féltünk az nem valósult meg, tehát nagyon jó volt a közönség. Szerintem egy sikeres versenyt rendeztünk - mondta a szövetségi kapitány, Villányi Krisztina.

A kaposvári lovastornászok a junior páros, és junior csapatversenyt is megnyerték. Somogyi Miklós révén pedig a gyermek korosztályban is szereztek egy harmadik helyet. Villányi Krisztina tanítványai a nem magyar bajnoki számokban is jól teljesítettek.

Címkék: lovastorna, látványos, csapatverseny, Lovasakadémia, bajnoki, sport