Hamar véget ért a nyári pihenő: újra munkába álltak a Kaposvári Sportiskola válogatott úszói.

- Most öt hetet hagytak ki a versernyzőink és hát augusztus végén neki kellett állnunk, ugye rövid pályás országos bajnokság miatt dolgozni. Azt gondolom, az első pár hét az nagyon nehéz lesz, sok izomlázas edzés után, azért nagyon nehéz másnap újból lejönni edzeni. Megpróbálom minél gyorsabban és minél hamarabb visszahozni a versenyzőket, hiszen november közepén már rövidpályás országos bajnokság van - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola edzője, ifj. Kovács László.

A felnőtt válogatott Pataki Fanni komoly terveket tűzött ki maga elé az új szezonra is. A versenyző szeretne még tovább javítani az időeredményein.

- Az év végén lesz a rövidpáályás magyar bajnokság, itt szeretnék jól teljesíteni, hiszen itt az Eb-re fogok szintet úszni remélhetőleg, ami Franciaországban lesz, ez rövidpályás Eb. És a jövő évben, 2013-ban magyar bajnokság ismét, és a Vb-re szeretnék kijutni - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Pataki Fanni.

Az ifjúsági válogatott Dudás Dániel ugyancsak nagyon készül az új évadra.

- Minden számban javulást várok, és szeretnék lassacskán bekerülni a felnőtt válogatottba - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Dudás Dániel.

Ifjabb Kovács László vezetőedző szerint a magyar úszóválogatott remek olimpiai szereplésének köszönhetően egyre több gyermek választhatja majd az úszást rendszeres testmozgásként.

- Természetesen minden ilyen olimpia után jóval több gyerek jelentkezik úszni és jóval több gyerek szeretne versenyúszó lenni. Hiszen az úszás egy alapsportág, természetesen itt város mindenképpen segítséget nyújt és a Kaposvári Sportiskola is abban, hogy a gyerekek versenyzőként is kipróbálhassák magukat. És hát remélem, hogy Gyurta Dániel és Risztov Évának olimpia bajnoki győzelme mindenképpen dob ezen a dolgon - tette hozzá ifj. Kovács László.

A KASI utánpótlás korosztályú versenyzői az iskolai becsengetéssel egy időben kezdték meg az edzéseket; ugyanolyan körülmények között és hasonló célokkal, mint az elmúlt évben.

Címkék: ifj. Kovács László, edzés, utánpótlás, KASI, úszás, sport