Az országos bajnokság után kihirdetett válogatott keretben Stier Lilla, Kovács Zsófia és Németh Dávid is helyet kapott. A remények szerint a jövő héten, Olaszországban sem marad érem nélkül az Adorján SE.

Az idén tavasszal is jól dolgoztak a kaposvári uszonyosúszók: a remek teljesítménynek köszönhetően hárman kerültek be a felnőtt válogatottba. A 18 éves Stier (stír) Lilla tavaly már felállhatott a dobogóra a világbajnokságon, így az idén sem esélytelen az éremszerzésre.

- Remélem, sikerül érmet szerezni, de nem vagyok optimista, mert nagyon erős a mezőny, bármi megtörténhet, illetve szoktak minden évben újak jönni, akikről nem hallottunk, és bizoynítanak. Szeretnék a nyolcba bejutni, de a cél az érem. Mindent megteszek, hogy sikerüljön - mondta a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján Se sportolója, Stier Lilla.

A 21 esztendős Kovács Zsófia korábbi világbajnokként készül az idei nyár legnagyobb versenyére, és négy számban áll rajthoz.  

- Nem úgy vagyok vele, hogy világbajnok voltam, és ezt most meg kell nyernem. Váltoizik a világ, javulnak az eredmények. Én úgy vagyok vele, hogy örülök, hogy kijutottam, és igyekszem megúszni a legjobb időeredményemet. Majd kiderül, ez mire lesz elég - mondta a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE sportolója, Kovács Zsófia.

A 17 éves Németh Dávid ugyancsak négy számban bizonyíthat, és ő is szeretne döntőbe kerülni.

- Sokat tanultam a felnőtt mezőnyből, sokkal kiegyensúlyozottabb volt az edzésmunkám, végig nagyuszonnyal készültünk, és remélem, jól fogok teljesíteni - mondta a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján Se sportolója, Németh Dávid.

Az uszonyosúszás egyre több európai országban hódít, így nem véletlen, hogy az  élmezőny is egyre erősebb. Nem lesz tehát könnyű érmeket szerezni az augusztusi olaszországi viadalon.

- Egyre tömörül a mezőny, és egyre több országban jó ez a sportág. Én azt kívánom, hogy ússzák egyéni legjobbjukat, és meglátjuk, mire lesz elég, de bízom benne, hogy egy-egy érmet fogunk szerezni - mondta a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE mesteredzője, Kovács László.

Az Adorján SE sportolói a junior világbajnokságon már megadták az alaphangot a folytatáshoz: Varga Krisztina egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet hozott haza Ausztriából.

Címkék: Kaposvári Középületkivizetelező Adorján SE, búvárúszás, uszonyosúszás, verseny, Kaposvár, sport