A jeles évforduló kapcsán tartott egész napos ünnepségen nem csak a korábbi kedvencek léptek pályára, hanem a jövő reménységei is lehetőséget kaptak.

A Kaposfüred SC 1987 júniusában alakult meg, és a klub futballcsapata 1999-ben zárta legsikeresebb évét. Az együttes bronzérmet szerzett az NB III. Dráva csoportjában, a Magyar Kupában pedig az országos táblán a 16 közé jutott. A fiúk ráadásul megmérkőzhettek a 100 éves fennállását ünneplő Ferencvárossal. A kaposvári Cseri úti pályán 3500 néző előtt 1-1-es döntetlent játszott egymással a két gárda. Erre az időszakra a mai napig szívesen gondol vissza minden játékos, vezető és szurkoló is.

- Nagyon jó volt a közösség, a szurkolók is korrektek voltak, jó volt itt futballozni. A bajnokságot megnyertük, ami egy futballista életében nagy dolog, mert sokan nem tudnak odaérni, hogy a megyei első osztályban megnyerjék a bajnokságot. Lehetett volna feljebb is lépni, de sajnos anyagi okok miatt nem tudtunk feljebb lépni, és az volt akkor a csúcs - mondta a Kaposfüred egykori játékosa, Károly Gyula.

A klub megalakulásának huszonötödik évfordulója alkalmából rendezett egész napos eseményen a jelenlegi csapat tagjai mellett a régiek is mezt húztak.

- Szerintem többen jártak meccsre, mint most, értő közönség volt. Haverok voltunk, együtt nőttünk fel, és ez megmaradt buli szinten, sportszerűen persze - mondta a Kaposfüred egykori játékosa, Dobos Zoltán.

Balázs Gyula a megalakulás óta betölti a klubelnöki posztot, és ezután is szeretne segíteni a csapatnak.

- Huszonöt év munkája kellett ahhoz, hogy ide eljussunk. Csak segítséggel jutottunk el ide, és ez meglátszik rajtam és még sok emberen. Örülök neki, hogy 25 éven át én lehettem az elnök, volt itt NB III., megye I., megye IV. Ilyen osztályokban szerepeltünk - mondta a Kaposfüred SC elnöke, Balázs Gyula.

A klub vezetői már előretekintenek, és az eredményes jövőt éíptik.

- Mi a szűkös anyagi kereteink mellett próbáltuk a legtöbbet kihozni. A felnőtt csapat hetedik, az ifi ötödik helyezést ért el. Április elsejétől elkezdtük toborozni az U13, U16-os korosztályt, és nagy meglepetésünkre negyven gyereket tudtunk toborozni, és a mai volt a bemutatkozó mérkőzésük a srácoknak - mondta a Kaposfüred SC ügyvezető elnöke, Vincze Péter.

A nap programjában dekázó és büntetőlövő verseny is szerepelt, így bárki labdába rúghatott a kaposfüredi futballpályán.

Címkék: Kaposfüred SC, futballcsapat, osztályok, szülinap, eredmények, sport