A Magyar Labdarúgó-szövetség országos road-show-jának részeként szakmai napot tartottak Kaposváron. A  Bozsik Program utánpótlásában dolgozó somogyi edzők számára kötelező volt a részvétel. A rendezvény két előadással kezdődött az Építőipari és Faipari Szakiskolában.

- Az egyik a magyar utánpótlás labdarúgás filozófiájáról szólt, ez Both Józsefnek az útmutatásai alapján, illetve Tajti József úr a most látható gyakorlatoknak az elméletét adta elő a hallgatóknak - árulta el az MLSZ Somogy Megyei Igazgatóságának szakmai igazgatója, Major Gábor.

- Én azt látom, hogy a road-show gyakorlati bemutatója után, hogy az edzőkollegák elbizonytalanodnak egy kicsit. Mert amikor látják, hogy mennyi mindent kellene megtanítani a gyerekeknek, akkor azt mondják, hogy nem is olyan könnyű - összegezte tapasztalatait az MLSZ Bozsik Programjának szakmai igazgatója, Tajti József.

A szakmai napra a megye minden pontjáról érkeztek érdeklődők. Siófokról egy komplett edzői stáb utazott Kaposvárra.

- Három egyesület, a Siófoki Bányász, a Siófoki Góliát FC és a Siófoki Egyesületi Sportiskola egy kisbusszal érkezett tíz fővel - mondta a BFC Siófok elnöke, Gruber György.

A bemutatóhoz a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U11-es és U12-es korosztályos csapatai, valamint a Nagybajom körzet tehetségei nyújtottak segítséget. A fiatalok a gyakorlatok során az 1:1-től a 4:4 elleni játékig fociztak egymás ellen, az edzést pedig az alközpont- és a körzetvezetők dirigálták nekik.

Címkék: road, bene ferenc, mlsz, show, edző, sport