A viadalon négy kaposvári iskola fiataljai mérték össze egymással a gyorsaságukat és az ügyességüket.

Négy kaposvári általános iskola, a Kodály, a Kisfaludy, a Kinizsi és a házigazda Gyakorló fiataljai vettek részt a már megszokott tavaszi emlékversenyen.

- Hagyomány szerint rendezzük meg évente az atlétikai versenyt, volt kollégánk, Giesz Gyula tiszteletére, aki az atlétikai sportot nagyon szerette, és sok sportolónk neki köszönhette a sikereit. Rá emlékezve rendezzük meg meghívásos tornánkat - mondta a Gyakorló iskola testnevelő tanára, Sabján Tamásné.

Giesz Gyula 1959-től tanított az iskolában, és edzőként is országos hírnevet szerzett az iskolának. Nem csak a kinti pályákon, hanem a tornateremben is egymást érték a versenyszámok, és a szervezők ezúttal évfoylamonként hirdettek győztest. A legtöbb első helyezést a gyakorlósok érték el. Az iskola fiataljaihoz saját bevallásuk szerint közel áll a sport.

- Én szeretem, két helyre is járok atlétikára, és szeretek sportolni nagyon - mondta a kaposvári Gyakorló iskola tanulója, Vati Zsófia.

- Nagyon szeretem a sportot, szeretek futni, focizni meg mindent - mondta a kaposvári Gyakorló iskola tanulója, Tuba Martin.

A házigazda iskola jövőre is szeretné megrendezni ezt az emlékversenyt a kaposvári általános iskolásoknak.

Címkék: Gyakorló iskola, Geisz Gyula, emlékverseny, atlétika, Kaposvár, sport